Hírek

2012.10.15. 07:57

Zsírzárlat: életmódváltás ország-világ előtt

Október elsején nyilvános életmódváltásba kezdett két fiatalember: az önkéntesek által működtetett sárvári online kulturális magazin olvasója (Nyul László) és munkatársa (Benkő Gábor). A fiúk azóta már az edzőteremmel és a polar órával is megbarátkoztak.

Nagy Ildikó

"Már ahogy a feladatoknak nekiálltunk,  tudtam, hogy ez most nem egy koncert előtti laza sétálás lesz az italbolt felé, hanem itt tényleg rendesen megdolgoztatnak minket." Ezt írta a Zsírzárlat címen indított, a Láthatatlan Sárvár oldalon is követhető  projekt Facebook-oldalára az egyik versenyző,  Nyul László. Az egyik lövői üzemben három műszakban dolgozó 26 éves (induláskor 115,6 kilós, 174 centiméter magas) fiatalember Benkő Gáborral, a Nádasdy-vár Művelődési Központ 33 éves (a program kezdetekor 89,7 kilós, 172 centiméter magas) művelődésszervezőjével  arra vállalkozott, hogy ország-világ előtt életmódváltásba kezd.

Aki valaha is próbált már új életet kezdeni, az jól tudja, mekkora erő kell ahhoz, hogy felálljon a karosszékből vagy a számítógép elől, és elmenjen egy edzőterembe, vagy futócipőt húzzon, és szélben-esőben is kocogjon a tó partján. Nos, a két fiúnak már nincs visszaút, hiszen kalandjukat a legismertebb közösségi portálon és a sárvári online kulturális magazin felületén is nyomon követhetik az érdeklődők.

László és Gábor átestek a tűzkeresztségen, és a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának terhelés-élettani laboratóriumában elvégzett vizsgálatok után az edzőteremmel  és az abban sorakozó kínzóeszközökkel  is megismerkedtek. Már tudják, hogy mi az a TRX, mint ahogy azt is, mit mutat a polar óra. Súlyzós és kardio edzés, úszás, szauna, szombatonként pedig kocogás a sárvári Csónakázótó körül. Utóbbihoz csatlakozó sorstársakat is várnak. A fiúk szeretnék, ha jó példával járnának elöl, és az egyelőre a számítógép előtt görnyedő vagy a kanapén heverő kortársaikat is jobb belátásra bírnák. A két fiatalember példája is azt mutatja: csak a kezdet nehéz, amúgy meg minden elhatározás kérdése...

Nyul László és Benkő Gábor életmódváltása természetesen  az étkezésben is megnyilvánul, hiszen a mozgás, az edzés önmagában kevés lenne. A fiúk immár arra is ügyelnek, hogy mit, mennyit és mikor esznek. Mindketten bevallották: a Zsírzárlat előtt rendszertelenül étkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!