Hírek

2012.11.19. 08:11

Bond még nem digitális

Skyfall – ez a címe a legújabb James Bond filmnek (rendezte Sam Mendes) és csak a harmadik harmadban derül ki, mi ez az egész.

Kozma Gábor

De addig viszont sok minden más kiderül a Daniel Craig főszereplésével futó produkcióból. Például az – nagyon szimpatikus – hogy Bond-Craig nem mímeli az üldözést, a rázós jeleneteket, így ha verekedik, ha fut, ha lő, az valóságos. Tehát a legújabb Bond film is tartózkodik a számítógépes trükköktől. Szimpatikus kettő: ezt még alá is húzza verbálisan. Egy tojáshéjas titán például arra oktatja a sebezhető Bondot (meglőtték, vérzik, ráadásul egy üzemorvosi vizsgán is csak M. révén megy át), hogy a pisztoly, az ököl lejárt lemez. – Mindent megold az internet az ő kütyüivel, legyél hát te is digitális – sugallja az ifjú reménység a monitorfalak előtt. Aztán majd visszavesz, amikor meghekkelik...

Bondnak viszont el kell intézni régimódian néhány dolgot. Sanghaj éjjel, a légből. Eláll a lélegzet: aki ezt a felvételt, de az egész filmet laptopon vagy okosmobilon nézi, az vizuális bűnöző. Hiszen a Savaria mozi óriásvásznán kibomlik a város minden csodája, a finom részletekkel. A sztorit persze nem szabad elmesélni, elég annyi, hogy az MI6, vagyis Bond cége, az angol titkosszolgálat kerül veszélybe egy hackertámadás révén. És az is kiderül, hogy Bond ismeri fel először, ki az igazi rendszergazda. A célpont a szolgálat feje, M. (Judi Dench), aki immáron évtizedek óta hűséges kísérőnk vászonról vászonra. Annyit elárulhatunk, a jövőben ez már nem lesz így...

Szenzációs a rosszfiú hacker, Silva, volt 006-os ügynök. A bőrébe bújt Javier Bardem játéka kimagaslik a filmből. Silva a filmben uralja a csúcstechnológiát, számítógépe által robbantja fel az MI6 londoni központját. A színész elmondta: gőze sincs a nethez, egy e-mail megírása is komoly feladat számára. Ezért vették fel hátsó kameraállásból, amikor a klaviatúrán pepecselt.

Ilyenekért érdemes még Bondot nézni. Az illúzióért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!