Hírek

2012.11.03. 07:49

Magic Boys Hujber Feri chippendales hátsójával

Négyen ülünk az asztalnál. Úgy terveztük, hárman leszünk, de nem bánjuk. Szóba kerül a film, a színészek, az apa-fia kapcsolat, a világsztárok, s a chippendalesrácok is. Koltai Róbert, P. Koltai Gábor és Barabás Nikolett mesélnek a Magic Boys filmről.

Ambrózai Zsuzsanna

– Nehéz egy beszélgetést elkezdeni, s tudom, kérdezni sem egyszerű azok után, hogy még megy a felirat a hátam mögött, s az embert máris arra kényszerítik, hogy kérdezzen a filmről, amit még ideje sem volt feldolgozni – viccelődött félig komolyan Koltai Róbert, a Magic Boys című legújabb filmjének premier vetítése után, a közönségtalálkozón.

Megígérték, hogy eljönnek, így is tettek, csak éppen Pindroch Csaba színész helyett többen is érkeztek. Ő maga nem, de Barabás Nikolett színésznő, a film Natashája és P. Koltai Gábor producer tisztelte meg a publikumot jelenlétével. A közönség lassan bátorodott, de a rendező és társai addig is érdekes történetekkel szórakoztatták a nagyérdeműt, nem mindig a filmhez kapcsolódóan. Aztán megtört a jég, s megjöttek a kérdések is. A közönségtalálkozó után pedig mi ültünk le – négyesben –, s beszélgettünk.

– Egy vígjátéknak is jó, ha vannak komoly alapjai – mondja Koltai Róbert, amikor a film történetéről mesél: de nem szabad megfeledkeznünk a „szórakoztatásról” – teszi hozzá.

Ha már szórakoztatás, szembetűnő, hogy Szabó Győző (a filmben Zoli) ez esetben nem a megszokott macsó szerepet kapta, sokkal inkább a félénk, olykor esetlen figura jellemzi karakterét, amely valóban néha arra készteti a nézőt, hogy hangos hahotázásban törjön ki. Jól áll neki ez a szerep, s arról már ne is beszéljünk, hogy a vásznon feltűnik Nagy Sándor (Árpád) musicalszínész is – a chippendale csapat tagjaként.

– Egy színésznek szerintem csak egy „színészet” létezik. Néha filmszínésszé is avanzsálódik persze, s egy jó színésznek az már csak plusz ajándék, hogy tud énekelni is. Emellett tény és való, hogy Sanyinak ez élete első komolyabb filmszerepe, s reméljük nem az utolsó, jó volt vele dolgozni. Ami a Győzővel kapcsolatos megfigyelést illeti, nagyon jó, csak nem szabad elfelejteni, hogy egy színésznek – a női szerepeken kívül – mindent el kell tudni játszani – de néha még azt is. Tény és való, hogy fordított a helyzet most a Pindrocchal, de szerintem ez jót tesz a filmnek.

Ha már szerepek, kapcsolatok, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy apa (rendező) és fia (producer) egy produkción dolgozott.

– Alapvetően nem lehet ez egy apa-fia kapcsolat, ez munka, s csak akkor tud jól működni, ha az illetők bizonyos tényezőktől el tudnak vonatkoztatni. A mi kapcsolatunk már az elejétől őszinte, laza kapcsolat volt, tehát ilyen szempontból nem volt gond számunkra. Más az, amikor a munka miatt konfrontálódunk, s háttérbe kell szorítani ezt az érzést. Volt rá bőven példa, de igyekeztünk megoldani, megbeszélni. Ha kellett, félrevonultunk, nem a plénum előtt intéztük a vitás kérdéseinket, amelyek sokszor eltérő személyiségünkből adódtak – így a producer, vagyis P. Koltai Gábor. A rendező pedig megjegyzi: mivel a hangunk is hasonló, néha olyan, mintha magammal veszekednék és az nagyon fárasztó tud lenni – mosolyog, majd hozzáteszi: túl nagy a tét azonban egy film esetében, ahhoz, hogy ezen ne tudjunk felülkerekedni.

A filmben fontos szerepet játszik jó néhány világsztár, mint Michael Madsen, Vinni Jones vagy éppen Jamelia (utóbbi Hrutka Róberttel együtt jegyzi a film zenéjét is), de nem feledkezhetünk meg Barabás Nikolettről sem, aki Los Angelesben él és dolgozik, modellként, színészként, s a filmben Natashát alakítja. Amikor arról kérdezem, melyik lesz az a jelenet, ami azonnal beugrik, ha a Magic Boys-ot emlegetik, kéri, hadd viccelhesse el a történetet: két dolgot sosem fogok elfelejteni: Koltai Robit, ahogy áll a reptéren és szorongatja a Magic Boys feliratú tábláját, s Hujber Feri chippendales hátsóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!