Hírek

2012.11.09. 13:56

Nem csalt a kőszegi képviselő, felmentették Racker Bélát

Zalaegerszeg - A zalaegerszegi törvényszék bűncselekmény hiányában pénteken felmentette Racker Bélát, aki 2006 és 2010 között volt Kőszegen önkormányzati képviselő az MDF színeiben.

Arany Gábor

Racker Bélát különösen nagy kárt okozó csalással vádolta a Vas Megyei Főügyészség. Azt rótták terhére, hogy 2008 júniusában az önkormányzattól kizárólag bioetanol üzem létesítésére jelképes összegért, 1 Ft/m2 áron megszerzett közel 10 hektár területet 650 Ft/m2-ért adta tovább. Ezzel a városnak 137 millió forint kárt okozott és még közel 90 millió forint értékű területet szerzett volna meg, ha további ingatlan átjátszásai megvalósulnak.

A bírósági eljárásban azonban kiderült, megalapozatlanok a vádak. Racker Béla szándéka valóban biotenaol üzem, valamint ipari park létrehozására irányult. A vádban szereplő szerződés pedig felbonttatott, az eredeti állapot állt helyre. Ráadásul egy évvel később majdnem ugyanilyen tartalmú kontraktus köttetett a város és Racker érdekeltségében lévő cég között. Nem rajta múlott, hogy végül a beruházás mégsem valósult meg.

Ahogy dr. Gergye Tamás bíró az ítélet indoklásában fogalmazott: a vádirat állításai tarthatatlanok, önkényes megállapításokat tartalmaznak.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott tudomásul vette, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!