Hírek

2012.12.21. 15:53

Elismerés a közösségi tevékenységért

Szombathely - Rangos elismerésben részesült a közművelődés területén végzett kimagasló munkájáért Szekér Tamás.

Simon Erzsébet

A Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete Beke Pál Emlékcímet adományozott Szekér Tamásnak, a Herényi Kulturális és Sportegyesület elnökének. A kitüntetett, a civil szervezet alapító tagja  a közművelődésben, a kulturális közélet szervezésében, a közösségépítésben hosszú időn át végzett kimagasló munkát, s ezt ismerték el országos szinten is.

Szekér Tamás rangos elismerésben részesült (Fotó: Benkő Sándor)

Szekér Tamás 1994 óta végez közösségi, kulturális tevékenységet a herényi városrészen. Egész eddigi életét meghatározta, hogy ősei lelkes lokálpatrióták voltak. A nagyapja és a dédapja   a fellelt helytörténeti dokumentumok szerint  a herényi civil közösségek alapító tagjai között volt  a 1920-30-as években. Apai nagyapja az utolsó herényi bíró volt.

Ő maga a  kilencvenes évek elején az elsők között vállalt szerepet helyi civil egyesületek létrehozásában. Az évek során egyre fontosabbá vált számára, hogy közösen megmentsék azokat az értékeket, amelyeket a felmenőik hoztak létre. Irányításával az egyesület lelkes tagjai és önkéntesei a herényi városrész életébe új színt vittek, rendezvényeikkel a közösségi összefogásnak olyan kereteit teremtették meg, ahol a sok évtizedes tradícióban gyökerező herényi lokálpatriotizmus újra életre kelhetett.  Szekér Tamás nagyon sokat tesz azért, hogy észrevegyék az emberek, mennyi érték van előttük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!