Hírek

2012.12.19. 11:51

Jön a főszezon, idén huszonöt éves a műjégpálya

Szombathely - Idén a megszokottnál kicsit később nyitotta meg kapuit a városi műjégpálya. A téli szünetben azonban hosszabb nyitva tartással várják az érdeklődőket.

Ambrózai Zsuzsanna

Ugyan szerettek volna már korábban is megnyitni, mint november vége, de az időjárás sajnos nem tette lehetővé ezt számukra - mondja Kisörsi Ferenc létesítményvezető.

A korcsolyázás szezonja azonban most jön csak igazán. A téli szünetet lehet a fő szezonnak nevezni, ugyanis ilyenkor sokkal inkább ráérnek a családok, s kilátogatnak a műjégpályára. Természetesen ebben az időjárás is fontos tényező, hiszen ha markáns mínuszok vannak, akkor senki sem fagyoskodik odakint, de a helyzet fordítottja is igaz, a tartósan plusz fokokban pedig használhatatlan a rendszer.

A téli szünetet lehet a fő szezonnak nevezni, ugyanis ilyenkor sokkal inkább ráérnek a családok (Fotó: Kiss Teodóra)

- Mindennek ellenére ez az az időszak, amikor a legtöbben jönnek ki hozzánk, körülbelül hatszáz és ezer fő között van ilyenkor a látogatottságunk, az átlagos időszakban ötven és száz között. Sokan használják ki a korcsolyázás lehetőségét december 24-én is, általában délelőtt, kora délutánig - így a vezető. A műjégpálya egyébként idén ünnepli fennállásának 25. évét, így a két ünnep között a maguk módján erről is megemlékeznek. 
- Nem terveztünk nagy felhajtást, de kisebb programokkal, vetélkedőkkel, apróságokkal igyekszünk kedveskedni majd a kiérkezőknek - teszi hozzá. A műjégpálya a téli szünet ideje alatt meghosszabbított nyitva tartással üzemel, két turnusban lehet érkezni, délelőtt kilenctől egy óráig. Majd délután kettőtől egészen este fél nyolcig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!