Hírek

2012.12.20. 13:35

Jönnek az ünnepnapok, érdemes feltölteni a házipatikát!

Vasi körkép - Egymást követően több egybefüggő munkaszüneti nap áll előttünk, így gondolni kell arra is, hogy a házi patikát feltöltsük.

Bajdó Bettina

A karácsonyi bevásárlás során azonban sokan megfeledkeznek arról, hogy az ünnepnapokban gondot okozhat, ha éppen akkor fogy el a rendszeresen szedett gyógyszer, a lázcsillapító vagy a hasmenéses tüneteket enyhítő készítmény. Ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat  azt javasolja, hogy ebből a szempontból is mindenki készüljön fel a következő másfél-két hétre.

A legfontosabb, hogy a rendszeres gyógyszeres kezelés alatt állók, így a például a vérnyomás- és koleszterincsökkentő szereket szedők, inzulinkezelésre szorulók a szükséges készítményeket háziorvosukkal még időben felírassák és recepteket kiváltsák. Ugyancsak célszerű áttekinteni a házi patikát. Legyenek otthon a megfázásos tüneteket enyhítő, láz- és köhögéscsillapító szerek. Jó ha van kéznél gyomor- és bélpanaszokra  szolgáló készítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!