Hírek

2012.12.21. 14:35

Staféta - Abért Valentin a felelősségvállalásról

Mit jelent Önnek A kis herceg című könyv következő mondata: "Felelősséggel tartozol azért, akit megszelídítettél?" - kérdezte Nagy Péter Abért Valentintől, Gencsapáti alpolgármesterétől.

Simon Erzsébet

- Elsősorban a gyermekeim jutnak eszembe, akik a legfontosabbak nekem. Igyekszem megteremteni számukra egy biztonságos és szeretetteli környezetet, ahol igazán gyerekek lehetnek. Helyes irányba terelni őket, megtanítani őket az életre, hogy jó emberekké váljanak.

Tizenöt éve autókereskedelemmel foglalkozom, ahol napi szinten közvetlen kapcsolatba kerülök az ügyfelekkel. Fontosnak tartom a hitelességet és a korrekt üzleti magatartást. Hiszem, hogy az egyik legnehezebb, ugyanakkor legfontosabb feladat a bizalom felépítése, amely nem elsősorban termékekhez, hanem a személyhez kötődik.

Abért Valentin

Amikor 2010-ben úgy döntöttem, hogy indulok az önkormányzati választásokon független képviselőként, fontosnak éreztem, hogy a választópolgárok megismerjék addigi életem fontosabb állomásait, és ezáltal próbáltam meg elnyerni a bizalmukat. Ha azonban valaki bizalmat szavaz egy másik embernek - jelen esetben egy képviselőnek -, jogosan várja el, hogy az az ember felelősséget vállaljon a faluja sorsáért. Alpolgármesterként ennek az elvárásnak igyekszem legjobb tudásom szerint megfelelni; akár kemény harcok árán is, előtérbe helyezve a közösség érdekeit a személyes és politikai nézeteken felül.

A felelősségvállalás véleményem szerint minden kapcsolat alapja, legyen szó családról, barátságról vagy üzletről. Bár rókám nincs, mint a Kis hercegnek, de a lovaimért, a kutyáimért, a tyúkjaimért, a nyulaimért jó gazdaként szintén felelősséggel tartozom.

Kovács Vincétől, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől kérdezem: "Hogy látja, milyen lesz a vállalkozók helyzete 2013-ban?"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!