Hírek

2013.01.29. 13:16

Az új rendőrkapitány Sárváron

Sárvár - Januártól új rendőrkapitánya van a városnak. Fekete Géza rendőr alezredes tizenkilenc éve van a pályán, végig bűnügyi területen dolgozott. Így érthető, hogy most készül az első társasági egyenruhája.

Nagy Ildikó

Fekete Géza tanító-népművelő szakon végzett a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán. Fél  évet tanított a szombathelyi Neumann iskolában, egy évig Nemescsóban vezette a tagiskolát. Aztán pályát módosított: külkereskedelmi-áruforgalmi szakképesítést szerzett, majd  számítástechnikai területen  a versenyszférában is megmérette magát. Az ott szerzett tapasztalatokat később rendőri munkája során is tudta hasznosítani.

Hétfő reggeli értekezlet a Sárvári Rendőrkapitányságon. A képen balról Fekete Géza rendőr alezredes,  Sárvár új rendőrkapitánya (Fotó: Benkő Sándor)

- Tizenkilenc évvel ezelőtt kerültem a rendőrséghez, a Szombathelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának gazdaságvédelmi alosztályán kezdtem a pályafutásomat - mondja Fekete Géza, aki 1997-től már a megyei rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni osztályának kiemelt főnyomozójaként tette a dolgát. Közben a Közép-Európai Rendőrakadémia  nyolc országra kiterjedő programjába is bekapcsolódott, melynek köszönhetően  külföldi szakmai  tapasztalatokra is szert tett. Tizenegy év után kapott megbízást a bűnügyi igazgatóság  elemző, értékelő osztályának vezetésére.  Öt év elemzés és értékelés után pedig  érkezett az újabb megbízatás: dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, megyei főkapitány január közepétől megbízta a Sárvári Rendőrkapitányság vezetésével.

- Inkább kétszer mérek, mielőtt egyszer vágok - mondja Fekete Géza, utalva arra: egyelőre ismerkedik a sárvári viszonyokkal. Nem titkolja: elődje, a szombathelyi rendőrkapitánnyá kinevezett dr. Gulyás Ferenc remek munkát végzett Sárváron, így jó csapatot örökölt.

Az a jó bűncselekmény, amit el sem követnek - jelenti ki Fekete Géza, mintegy jelezve, hogy bár a nyomozások eredményessége is rendkívül fontos, a cél mégis az, hogy csökkenjen az ismertté vált bűncselekmények száma. Az új rendőrvezető azzal is tisztában  van, hogy egy idegenforgalomra alapozó városban különösen fontos a közbiztonság,  az ott élők és az ott pihenők biztonságérzete,  ígéri, hogy ezért a jövőben is mindent megtesznek a rendőrkapitányság munkatársai.

Sárvár új rendőrkapitánya tizenkilenc esztendeje rendőr ugyan, de eddig csak gyakorlója volt, most lesz először díszes, társasági egyenruhája.

- Nem vagyok konfekcióméret, de majd megoldják - jegyzi meg mosolyogva a majdnem kétméteres rendőrkapitány, aki szabadidejében szívesen olvas  krimiket, szépirodalmat, történelmi témájú könyveket egyaránt. És persze a kondícióját sem hanyagolhatja el, már csak az évenkénti felmérések miatt sem: az edzőtermi futópadon új megbízatásával kapcsolatos feladatain is elmerenghet.


A Sárvári Rendőrkapitányságon több mint százan dolgoznak:  tapasztalt vezetők és sok fiatal. A városi kapitányság  illetékessége 42 településre terjed ki, Répcelakon rendőrörs működik, de  több más település mellett Ikervár, Káld, Porpác és Gérce is a sárvári rendőrkapitánysághoz tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!