Hírek

2013.01.28. 11:33

Egy éve indult el a Mária Rádió

Celldömölk - Egy évvel ezelőtt dr. Veres András megyés püspök ünnepi szentmisével, a stúdió megáldásával indította útjára a celli Mária Rádiót.

Némethy Mária

Az önkéntesek  nagyon bensőséges, meghitt ünnepet varázsoltak egy éve, amikor elindult Celldömölkön a Mária Rádió.  A nyitány után  következtek a nem könnyű hétköznapok, amikor minden nap valami újat kellett produkálni úgy, hogy sohase legyen figyelmen kívül hagyva: a rádiónak elsősorban Jézus örömhírét kell elvinnie az emberekhez.

Nem kis fejtörést okozott eleinte  a helyi adás napi négyórás műsorának tartalma, de a lelkes önkéntesek nem riadtak vissza a próbatételektől. Aztán az egyes területek felelősei egyre magabiztosabban végezték munkájukat. Minden korosztályhoz szóló változatos témájú magazinműsorok, tanulságos történetek és mély, tartalmas imák, zenék töltötték meg a műsoridőt. A napi imádságok, a  rózsafüzér, a  szentmise az adások gerincét képezik, hétfőnként  a hallgatók telefonon bejelentkezve  is elmondhatják imaszándékaikat.

Mária Rádiót egy éve Veres András megyés püspök indította el. Fotó: Kirner A. Zoltán

A rádió  mintegy  70 önkéntese élő közösségként van jelen az egyházközség életében, napi kapcsolatban állnak egymással, havonta találkozókon beszélik meg tapasztalataikat, együtt ünneplik  egymás névnapját.

A rádió egy éves jubileumán elhangzott magazinműsorban az önkéntesek meghatóan vallottak arról, milyen sok mindent kaptak már a rádión keresztül: barátokat, örömöt, lelki békét, befogadó közösséget. A celldömölki közösség lelki vezetője, Kirner Antal Zoltán  atya is élete fontos részeként értékeli a Mária Rádiót. Jelentős eredmény az, hogy sikerült bevonni a műsorkészítésbe más települések plébánosait, híveit is.

A rádióhallgatók visszajelzései alapján van értelme a folytatásnak. A Mária Rádió ajándék betegeknek, időseknek. Sokan örülnek otthonaikban a keresztény hangnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!