Hírek

2013.01.12. 19:57

Lencsefőzelékkel a dzsentrivilággal szemben

Szombathely – Hétszáz adag meleg ételt osztottak a rászorulóknak szombaton este a szocialista városi képviselők a belvárosban, a Pannónia étterem előtti téren. Jótékonykodhattak volna persze bárhol, ám a helyszínt nem véletlenül választották: a patinás vendéglátóegységben rendezték ugyanekkor a vasi elit megyebálját.

Simon Erzsébet

Este fél hét körül báli toalettben pompázókat még nemigen láttunk a Pannónia étterem felé igyekezni, ugyanakkor néhány tucatnyian már csoportosultak a Fő tér bejáratánál. Fiatalok, idősebbek, kisgyereket ölelők, babakocsit tologatók várták türelmesen, hogy befusson az a furgon, amelyik meleg ételt hoz a számukra. Az MSZP Vas Megyei Szervezete az idén is jótékonykodott a vasi megyebállal egy időben. A párt városi képviselői, Czeglédy Csaba és Gyebrovszki János mellett dr. Nemény András országgyűlési képviselő is osztotta a csomagokat, bennük a kiporciózott lencsefőzelékkel, sült hússal és almás lepénnyel.

(Fotó: Benkő Sándor)

- Az ötlet, hogy a megyebálkor adjunk meleg ételt a szociálisan rászorulóknak, tavalyi, most megismételtük – mondta dr. Czeglédy Csaba. – Segíteni máskor is szoktunk, s nem csak a romáknak, ahogy egyesek lefestik. A héten például 150 család kapott tűzifát. Ezúttal hétszáz adag meleg ételt osztottunk ki a városi pártszervezet nevében a roma nemzetiségi önkormányzat szervezői segítségével. A szociálisan rászorulókat előre értesítettük, bónt kaptak, s ennek ellenében jutottak az adagjukhoz. A költségeket a képviselői fizetésünkből és a pártirodára érkező pénzbeli adományokból fedeztük.

Czeglédy szerint akciójuk fő célja egyértelműen segíteni a rászorulókon, ugyanakkor üzenetértékűnek szánják; szerintük a megyei önkormányzat képviselői - jóllehet a testület mára funkcióját vesztette - és a tehetős vendégek a dzsentrivilágot hozzák vissza, báloznak, miközben egyre többen vannak, akiknek a napi egy tál meleg étel előteremtése is gondot okoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!