Hírek

2013.01.24. 19:10

Másodfokú riasztás – Erős hófúvás várható!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancssárga riasztást adott ki Vas megyére.

Az előrejelzések alapján január 25-én, pénteken erős hófúvás várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma éjszakától a nyugaton néhol viharossá fokozódó (kb. 60-65 km/h) északi, északkeleti szél a hóval borított területeken, illetve azokon a területeken, ahol friss hó várható, hófúvást okozhat. Vas megyében magasabb hótorlaszokat is létrehozhat a szél.

A balesetek elkerülés érdekében a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy csak a legszükségesebb esetekben induljanak útnak, és folyamatosan figyeljék a közlekedési információkról szóló híradásokat!Amennyiben az utazást nem lehet elhalasztani, csak téli gumival felszerelt gépjárművel induljanak útnak, és szükség esetén használjanak hóláncot! Az útra mindenképpen vigyenek magukkal meleg takarót, védőitalt, feltöltött mobiltelefont! Mindig az útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebességgel vezessenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!