Hírek

2013.01.07. 15:49

Szezon végi leárazás - kevés vevő

Szombathely - A szokásos tél végi leárazások egyelőre nem sok vevőt hoznak a belvárosi boltoknak. A vásárlók szerint viszont a kínálat lett kisebb, de a pénzük is kevesebb.

Nem túl nagy a tolongás a belvárosi üzletekben a téli holmikért, pedig a szezonvégi leárazás miatt húsz-ötven százalékkal is olcsóbban lehet hozzájutni a téli ruhaneműkhöz. A neves márkákat forgalmazó üzletektől a kínai árudákig mindenhol van kedvezmény - ha nem is mindegyik termékre.

Lehet, hogy csak a hétfő délelőtti időpont és a havazás teszi, hogy a boltokban egy-két vevő nézelődik, de van olyan üzlet, ahol a nyugodt délelőttöt takarításra használják ki.

- Nem olyan már a forgalom, mint régen. Mindenhol van bőven áru és akciók is, a multik és a bevásárlóközpontok is elviszik a vevőket - mondja annak a cipőboltnak a tulajdonosa, amelyikben a márkás női lábbelik közül többfélét féláron lehet megvásárolni.

Akár féláron  lehet téli holmihoz jutni, de sokan csak nézelődnek. Fotó: Benkő Sándor

Az ugyancsak neves férfiruhákat árusító üzletben húsz-ötven százalék kedvezménnyel lehet most  beszerzni egyes holmikat, a készlet erejéig vagy a szezon végéig - tudom meg.

A szezonról pedig annyit mond a bolt munkatársa, hogy egy kicsit korán kezdődik, legalább is karácsonyhoz képest, január elejére nem jellemző a költekezés. A vásárlóik között van, aki  megvárja, amíg olcsóbb lesz a vágyott vagy éppen szükséges ruhadarab, de van, aki akkor veszi meg, amikor éppen szüksége van rá.

A laza hétfő délelőtt kicsit megtévesztő, szombatonként jó a forgalmuk, de az időjárás is befolyásolja a vásárlói szokásokat.

Van olyan vevő, akinek ez az idő éppen kedvező a vásárlásra. Bognár Krisztián szelestei mezőgazdasági vállalkozónak most van ideje a boltokat járni, csak éppen nem biztos, hogy érdemes. Azt mondja, hogy sokat esett a színvonal kínálatban is, de a régi jól bejáratott üzleteknek is hűlt helyét találják. Kifejezetten a márkás termékeket kedvelik, de inkább a leárazások alkalmával vásárolnak, erre takarékoskodnak is, karácsonykor például csak jelképes apróságokat ajándékoztak egymásnak.

Kis Péterné - az egyik olcsóbb termékeket forgalmazó bolt reklámszatyraival a kezében - úgy vélekedik, megfelelő a kínálat, ő talált magának mindent, amit akart. Kifejezetten a leárazásokra időzítette a vásárlást, viszont csak azt vett, amire szüksége van, nem az a típusú vevő, aki elcsábul egy-egy olcsóbb holmi láttán.

Beszéltünk olyan járókelővel is, akit hidegen hagy a téli vásár, csak akkor vesz valamit, hogyha éppen szüksége van rá. Most inkább már a tavaszi ruhákra spórol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!