Hírek

2013.01.31. 14:12

Tűzmegelőzési bizottság alakult Vasban

Szombathely - Csütörtökön tartotta alakuló ülését a Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, amelynek munkájában a Vas Népe is részt vállal majd.

Nagy Ildikó

- Vas megyében 2011-ben 576 tűzesetről érkezett bejelentés, 2012-ben pedig 697 alkalommal vonultak tűzhöz a megye tűzoltói, vagyis 21 százalékkal nőtt a tűzesetek száma - mondta dr. Takács Árpád tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, az újonnan alakult Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke csütörtökön a megyeháza címertermében. Hozzátette: e negatív folyamat is indokolta a megyei tűzmegelőzési bizottság létrehozását. Az új bizottság fő célja a károk megelőzése, illetve mérséklése, emberéletek mentése. Feladata, hogy tanácsokkal, javaslatokkal és kommunikációval segítse a tűzmegelőzési munkát. A tűzoltókon kívül a bizottság tagjai között láttuk többek között a rendőrség, a polgárőrség, a kormányhivatal, a szakmai kamarák, az erdészet, a közútkezelő, a földhivatal, valamint a tűzvédelemmel foglalkozó cégek képviselőit is, de mivel a tájékoztatásban fontos szerepe van a médiának, a Vas Népe, valamint a nyugat.hu internetes hírportál szerkesztőségének közreműködésére is számítanak a bizottsági munka során.

Az idei munkatervet Pajor László tűzoltó alezredes, a bizottság ügyvezető elnöke ismertette.

Dr. Takács Árpád bizottsági elnök elmondta: júniusig valamennyi vasi általános és középiskolában lesz tűzvédelmi gyakorlat, amelyek során a kötelező ellenőrzéseken túlmenően az intézmények kiürítését is gyakoroltatják majd. És mivel a prevenciót sem lehet elég korán kezdeni, áprilistól az óvodákban is hallhatnak majd a gyerekek a tűzről és annak megelőzéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!