Hírek

2013.01.03. 19:27

Ünnepélyes járásnyitó

Körmend – Csütörtökön ünnepélyesen felavatták a celldömölki, a vasvári és a körmendi járási hivatalt – több évtizedes szünet után.

Kozma Gábor

A csütörtöki, ünnepélyes járásnyitó Celldömölkön indult, Vasváron folytatódott és Körmenden fejeződött be. A körmendi ünnepségen elsőként. Harangozó Bertalan megyei kormánymegbízott szólt az új hivatal munkatársaihoz, kijelentve: e napok történelmiek. Szólt a járások kialakításához vezető közjogi és szervezési folyamatokról, arról, hogy 300 kormányablak várja az országban az ügyfeleket. Végül arra kérte az apparátus tagjait, hogy váljanak méltóvá elnyert tisztségükre.

 

A körmendi járási hivatal vezetője, Gombásné Nardai Ibolya (Fotó: Szendi Péter)

Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök a törvénykezési háttérről szólt, ígérve: ez az év is felpörgetett parlamenti munkát hoz majd. Ágh Péter országgyűlési képviselő Batthyány-Strattman László példáját hozta fel, mint követendőt. Bebes István körmendi polgármester kollégaként említette a járási hivatal munkatársait, hiszen nemrég még a városháza dolgozói voltak.Jó csapatot adunk át – mondta. Ezután a hivatal vezetője, Gombásné Nardai Ibolya szólt, megígérve: mindent megtesznek azért, hogy a járáshoz tartozó 46 településen magas szintű szakmai munka valósuljon meg. Külön is köszönetet mondott, az őriszentpéteri polgármester, őr Zoltán személyén keresztül az őrségieknek, akik a körmendi járást választották. Végül Németh Zoltán, Benedek János és Szabadi István egyházi személyiségek áldották meg a több évtized után újraindult körmendi járási hivatalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!