Hírek

2013.02.26. 18:49

A mindennapok művészete

Formabontás címmel Szabó Levente ipari formatervező kiállítása nyílt a Szombathelyi Műszaki Szakközépiskola Puskás Galériájában.

A műszaki, elektronikai szakmákat tanuló fiatalok nagy érdeklődéssel vették körül a futurisztikus, falra szerelhető mosógépet, kíváncsian kérdezgették, mit tud a kiállított mikrohullámú sütő. A bemutatónak azonban nemcsak technikai érdekességénél fogva van helye az iskolában, hanem azért is, hogy bizonyítsa: a kreativitás és az innováció egy magyar fiatal esetében is jól „eladható” érték a nemzetközi piacon.

 

Szabó Levente kiállítása a hónap végéig látogatható az iskolában (Fotó: Szendi Péter)

A művészcsaládból származó Szabó Levente a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen alapozta meg tudását. Tehetségére még diákévei alatt ráirányította a figyelmet egy vezető háztartásigép- gyártó cég pályázata, ahonnan Levente elhozta az első díjat. A kapcsolatból több hónapos külföldi gyakorlat, majd munkalehetőség lett. Korábbi alma matere után – Bodó Judit tanárnő jóvoltából – most a volt Puskás fiataljai is megismerkedhetnek a fiatal designer munkásságával.

 

A kiállításmegnyitón Steve Jobsot idézve elhangzott: az emberek igenis a látszat alapján ítélnek. Vagyis a legjobb szoftver, a legjobb technika sem adható el igényes „csomagolás” nélkül. Nagy Csaba grafikusművész, Szabó Levente egykori tanára méltatta a fiatal szakember elhivatottságát, akinek egyébként már két fiatalabb testvére is elindult az ipari formatervezés, illetve az építész szakma útján.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!