Hírek

2013.02.12. 11:50

Állampolgári eskü a szombathelyi Városházán

Szombathely - Kedden ketten tettek magyar állampolgári esküt a Polgármesteri hivatalban. A köszöntőt dr. Puskás Tivadar polgármester mondta.

Február 12-én, 10 órakor ketten tettek magyar állampolgári esküt a Szombathelyi Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében.

A két immáron magyar állampolgárt hozzátartozóik kísérték el. Mindketten Csíkszeredáról jöttek, de már több éve Vas megyében élnek családjukkal együtt és a jövőjüket is itt képzelik el.

Az eskütételt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere vezényelte le. A közös esküt követően a polgármester köszöntőt mondott. Honfitársaiként üdvözölte a már magyar állampolgárokat. Külön kitért a Polgármesteri Hivatalra kitűzött székely zászlóra és kiemelte a két Erdélyből származó immáron kettős állampolgároknak: "Minden Magyarországon élő kisebbségnek joga van nemzeti jelképeinek használatához". A jegyzőkönyv kitöltése után gratulációval és pezsgőkoccintással zárult az esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!