Hírek

2013.02.27. 12:14

Egy vírus miatt kell halasztani Botond műtétjét

Horváth Botond és nagymamája jelenleg a győri kórházban vannak és arra várnak, hogy megoperálják a kisfiú szájpadhasadékát. A nem veszélytelen műtétet halasztani kellett.

Bajdó Bettina

November végén indította el a Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe közös jótékonysági akcióját, melyben az olvasóink segítségét kértük. Szerettünk volna segítő kezet nyújtani a két és fél éves Horváth Botondnak, aki kisagyhiány-rendellenességgel született, a mozgása és a beszéde is korlátozott. Botondon csak az őssejtbeültetés segíthet, ennek segítségével lehetnek elviselhetőbbek a napjai.

Akciónk sikerrel zárult: közel hárommillió forintnyi adomány gyűlt össze. Az olvasói felajánlásokból 1 millió 963 ezer forint érkezett a számlánkra, a szombathelyi Trend Optika fél millió forintot ajánlott fel, s a szerkesztőségünkbe is érkeztek adományok. Az akciónk nem zárult le, továbbra is nyomon követjük a beteg kisfiú életét. Botond jelenleg Győrben van, ahol arra vár, hogy megoperálják a szájpadhasadékát.

- Nagy reményekkel érkeztünk Győrbe - mondta Horváth Antalné nagymama. - Sajnos kiderült, hogy vírus van az unokám szervezetében, ezért nem tudják azonnal megműteni. Elkezdődött a kezelés, így nagyon reménykedünk, hogy pár napon belül megoperálják a szájpadhasadékát. Nagy segítség lenne az ő állapotában ez a műtét, hiszen így könnyebb lenne etetni és itatni Botondot.

Jelenleg  várják az eredményeket. Nagyon bíznak a műtétében, mely azonban egy egészséges ember számára sem lenne veszélytelen. A nagymama azt mondta, hogy minden imára szükségük lesz a következő napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!