Hírek

2013.02.26. 13:49

Együtt a rendért

A bűnözés nem áll meg az országhatáron, ezért szükség van a Vas valamint Győr-Moson-Sopron megyei és a burgenlandi rendőrség folyamatos együttműködésére - hangsúlyozta Hans-Peter Doskozil, a Burgenlandi Tartományi Rendőr-Igazgatóság igazgatója kedden a megyei rendőr-főkapitányságon tett bemutatkozó látogatásán.

Kupi Györgyi

A két terület rendőrségének vezetői már ismerik egymást, az első találkozóra és a szakmai megbeszélésekre már sor tavaly sor került Eisenstadtban,  tudtuk meg dr. Tiborcz János dandártábornoktól a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől. Ezúttal az osztrák rendőrigazgató tett látogatást a megyében, melyet Tiborcz János történelminek nevezett, abban az értelemben, hogy Doskozil igazgató most először jár Vas megyében ebben a minőségében.

Azonban nem csak a látogatás történelmi, hanem mint a megyei főkapitány emlékeztetett rá, a két térség rendőrsége között hagyományosan és régóta jó a kapcsolat. így volt ez a több évtizedes munka után tavaly nyugalomba vonult Nikolaus Koch tartományi rendőrparancsnok ideje alatt is.

 

A dandártábornok úgy gondolja, az új rendőri vezetés alatt sem lesz ebben változás.Erről biztosította a kollégáját és a közvéleményt Hans Peter Doskozil is, aki megjegyezte: a bűnözés nem áll meg a határ mentén, így szükségszerű az együttműködés, a folyamatos és gyors információcsere feltétele a hatékony munkának. A kooperáció leginkább a vagyon elleni bűncselekményekkel, valamint az illegális migrációval, és embercsempészettel kapcsolatos eljárásokban jelenthet eredményesebb fellépést mindkét fél számára.

Ausztriában tavaly teljesen át alakult a bűnügyi szervezet, összevonások után, szeptembertől tartományonként egy-egy igazgatóság látja el a bűnügyi igazgatással kapcsolatos feladatokat.A tartományi rendőrigazgatót elkísérték a találkozóra az igazgatóság helyettes vezetői Werner Fasching vezérőrnagy úr és Christian Stella udvari tanácsos.

A határ mindkét oldalán bíznak abban, hogy közös fellépéssel növelni lehet a két terület lakosságának biztonságérzetét.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!