Hírek

2013.02.21. 15:56

Elhalasztották a kommunális adó kivetését Körmenden

Körmend - A képviselő-testület mai ülésén elfogadta az idei költségvetést. Szó esett, a többi között, a kommunális adóról, amit elhalasztanak.

Kozma Gábor/Vas Népe

Az idei költségvetés elfogadása volt a központi téma a csütörtöki testületi ülésen. Ennek kapcsán  kért szót Ferenc Gyula fideszes képviselő, aki kérte: a tervezett kommunális adó kivetésekor fokozottan vegyenek  figyelembe szociális szempontokat. Auer Miklós jobbikos képviselő arról szólt, hogy bár szerettek volna alternatív költségvetést letenni az asztalra, de ennek most nem voltak meg a feltételei.

Nem vetik ki a kommunális adót egyelőre Körmenden (Fotó: Benkő Sándor)

Bebes István polgármester, miután ismertette  a költségvetés egyes  változásait, kijelentette: ő nem hisz pártköltségvetésekben, abban viszont igen, ha  bármely  képviselő  bemegy  a hivatalba és részt vesz a tervezésben. Mint mondta, egyensúlyra kell törekedni, s ennek kapcsán merült fel a vitákat kiváltó  kommunális adó kivetése is.  
- Kaptunk tippeket, hogy mit is  kellene tennünk - folytatta a polgármester. - A Pro Körmend szervezet  például három pontban  foglalta össze ebbéli mondandóját.  Az első: vezessük be, de csökkentett mértékben az adót. Kettő: vezessük be és majd ők elosztják. Három:  töröljük el.  A felelős tervezéshez ennél azért  felelősségteljesebb gondolkodásra, közös munkára van szükség - jelentette  ki Bebes István.

Közölte: a kommunális adót nem vetik ki március  15-ével.  - A márciusi  közgyűlésen  térünk vissza a témára, az adónemre, vagy más megoldásra - mondta, majd leszögezte: nyilvánosságra hozzák azok nevét,  akik nem fizetik  be az adót.

A testületi ülésen végül elfogadták a 2013-as  költségvetést, mégpedig 10 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!