Hírek

2013.02.05. 10:52

Ellenzéki fórum Körmenden: bírálták a kormánypártot

Körmend - A város lehetőségeiről címmel tartottak fórumot a legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP országgyűlési képviselőjének részvételével a Halászcsárdában. A fórumra sokan elmentek.

Kozma Gábor/Vas Népe

Estébe  nyúló  beszélgetés volt,  a mintegy  ötven-hatvan érdeklődő figyelmét több órán át lekötötte   meghívott vendégünk, dr. Ipkovich György - tájékoztatott a szervezők nevében  Tompa László,  a  pro Körmend Városszépítő Egyesület elnöke. Aki egyben kérdezte is a vendéget. A várospolitika nem ismeretlen Ipkovich György számára, hiszen több ciklusban helyi  képviselőként, két ciklusban pedig polgármesterként intézte Szombathely ügyeit.  A rendezvényen jelen volt  Wrzava Pál, a Magyar Szolidaritás Mozgalom körmendi képviselője, Szűcs Gábor,  az MSZP választókerületi képviselője valamint Falus Ferenc,  a Haza és Haladás mozgalom alapítója.

A beszélgetés alapvetően három témakört érintett, de szó esett a vendég  körmendi kötődéséről is. Ugyanis 1990-1998 között ő volt a város ügyvédje. A parlamenti munka kapcsán, az  igazság - és alkotmányügyi bizottság tagjaként elmondta, hogy  nincs értelme az új választási törvény olvasgatásának. Mivel, véleménye szerint, a választások előtti közvéleménykutatásoktól függően a Fidesz úgy módosítja kétharmadával a törvényt, ahogy kedve tartja.

Sokan mentek el dr. Ipkovich György képviselő városi fórumára. Fotó: Nagy László

Fontosnak tartotta és buzdított mindenkit arra, hogy függetlenül attól, egy vagy két körös választás kerül kiírásra,  el kell menni szavazni.  A 2014-es kormányváltás esetén első dologként jelölte meg az új alkotmány népszavazással történő elfogadtatását. A fejlesztésekkel kapcsolatban kitért a 86- os számú főút Körmend - Egyházasrádóc közötti szakaszának tavasszal kezdődő négy sávos építésére. Ennek  kapcsán elmondta, hogy a tervezéseket, hatástanulmányokat még az előző kormány végezte el. Sajnálatát fejezte ki  az iránt, hogy,   szavaival élve, Hende Csaba hadügyi miniszter "elfocizta"  a váti repteret.

Elmondta, hogy térségünkre már a római korban logisztikai központként tekintettek és most kínai befektetők is lehetőséget láttak a térség felvirágoztatásában. Ezt támasztja alá a GyESEV fejlesztése is, mely szintén 2010 előtt kezdődött. A körmendi főtér, vasútállomás, ipari park konstrukciók is 2010 előtti fejlesztések eredményei. Sajnálkozott a kastély miatt, melyet, szerinte  a zalai fideszesek és Kovács Ferenc, a Fidesz megyei elnöke hibázott el. A fórumon számosan kérdeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!