Hírek

2013.02.15. 15:30

"Ennek a kormánynak mennie kell" - Összefog a helyi ellenzék

Az ellenzéki demokratikus erők tartottak sajtótájékoztatót péntek délelőtt. Közösen kívánnak fellépni a jövőben, céljuk a változás, a változtatás elérése.

Ambrózai Zsuzsanna

Az országos példán felbuzdulva indították el helyben is az ellenzék képviselői az összefogás kísérletet, erről sajtótájékoztatón számoltak be pénteken. Az összefogásban érdekelt az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás.

- Nem ez az első alkalom, hogy asztalhoz ülünk. Több ízben találkoztunk már, ami azt jelzi, komolyan vesszük az összefogást. Már csak azért is, mert sokkal több dolog köt össze bennünket, mint, ami szétválaszt - mondta el Ipkovich György, az MSZP országgyűlési képviselője. Az együttműködés feltételezésük szerint többek között azért vezethet sikerre, mert a céljuk közös: ennek a kormánynak mennie kell - hangzott el több ízben is ez a kijelentés a sajtótájékoztató alatt.

Nemény András  az MSZP országgyűlési képviselője arról beszélt, korábban is voltak hibák, melyeket elkövettek, ezeket nem szabad tagadni, de a számok azt mutatják, most sokkal rosszabb a helyzet. Hogy csak egy példát említsek, decemberben tizennégy százalékkal volt magasabb a munkanélküliség, mint a korábbi években - így a képviselő, majd az összefogás lényegéről beszélt: vannak dolgok, amelyekben egyetértünk, erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A célunk közös, változtatni kell a dolgokon.

Balról: Ipkovich György, Nemény András, Koroknyai Sándor, Szuhai Viktor és Szűcs Gábor a képen (Fotó: Kiss Teodóra)

Koroknyai Sándor a Szolidaritás megyei koordinátora szintén az összefogás fontosságát hangsúlyozta, elsődlegesen megyei szinten, a cél az együtt gondolkodás, s megmutatni a választópolgároknak, hogy máshogy is lehet.

Szuhai Viktor és Csaba Béla a Demokratikus Koalíció képviseletében elmondták,  2014-ben koalíciós kormány váltja majd a Fideszt, ezért is szükségszerű az összefogás, s nyitott programot hirdetnek, várják az észrevételeket. Hozzátette, nem az lesz a céljük, hogy mindent felborítsanak, ami az előző években történt, de elfogadhatatlan az ilyen mértékű egypárti irányítás.

Szűcs Gábor az  MSZP országos választmányának alelnöke, a  megye harmadik választókerületének felelőse szerint a kistelepülések soha nem voltak ilyen nehéz helyzetben, ezen változtatni kell. Az összefogás folytatódik, várják a csatlakozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!