Hírek

2013.02.28. 17:26

Herényi értékek tárlata

Vajon mivel lepték meg a világot a herényi alkotók? Kiderül pénteken Herényi érték című kiállításon.

Simon Erzsébet

A Herényi Kulturális és Sportegyesület invitálja az érdeklődőket arra a tárlatnyitóra, amely Herényi érték címmel ma délután öt órakor kezdődik a Herényiek Házában. A szervezők szerint az elmúlt egy évszázad alatt a városrészen rendkívül sok - a vizuális művészet területén - alkotó egyéniség élt, vagy él.

 

Herényiek: Rozner Antalné, Könye Réka és Rasperger József (Fotó: Szendi Péter)

 

A lokálpatrióta civilek úgy gondolták, hogy feltétlenül meg kell mutatni a tágabb környezetnek, hogy ezek az emberek – ki profi művészként, ki csak kedvtelésből – mivel lepték meg a világot. A kiállítás egy kis keresztmetszetet ad a herényi városrészhez kötődő alkotók munkájából.

 

Faller László, Ferkovics József, Gothard István, Hideg Gábor, Hoós Magdi, Kecskés János, Könye Antal, Masszi Ferenc, Mészáros József, Mészáros Szabolcs, Novotny József, Orbán Péter, Rácz Ferenc, Radnainé Bauer Erzsébet, S. Horváth Ildikó, ,Stift Zoltán Angelico, Szekér István, Takáts János és Tölgyesi Ildikó március 10-éig látható munkáit Balogh Péter, a Rumi Rajki Műpártoló Kör elnöke ajánlja a megjelentek figyelmébe. A tárlatnyitón közreműködik a Szombathelyi Madrigál Kórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!