Hírek

2013.02.20. 17:12

Hurrá optimizmus helyett új adórendszer kellene

Sárvár - Szerdán a Nádasdy vendéglőben Sárvár költségvetési helyzetéről, valamint a jövőbeni negatív kilátásokról tartott sajtótájékoztatót Szabó Lajos és Németh Zsolt.

Némethy Mária

Szabó Lajos,  volt országgyűlési képviselő, a Magyar Szocialista Párt helyi elnöke  kiemelte:

- A kormányzat által beígért egymillió munkahelyből Sárvár eddig ezres nagyságrendű munkahely csökkenésben részesült, ezért elkerülhetetlen olyan helyi fejlesztési és adópolitika, amelyek Sárvárt újra vonzó befektetési célponttá teszik, ezek megvalósulása esetén a vállalkozók versenyezni fognak a sárvári munkaerőért.

Szabó Lajos kifejtette: hiányzik a helyi adórendszer foglalkoztatást bővítő  és iparfejlesztést támogató átalakítása, ezért pártja nem támogatja  az idei sárvári költségvetést.

Szabó Lajos (balra) és Németh Zsolt a sajtótájékoztatón (Fotó: Kiss Teodóra)

Németh Zsolt arról beszélt, hogy a rendszerváltás óta a legnagyobb vagyonvesztés következett be a városban. Az állam elvette például a járóbeteg szakellátást, a tüdőgondozót, átvette az iskolákat.  Szerinte elkezdődött Sárváron a tartalékok felélése, szűkülnek a pályázati lehetőségek forrásai, az ipar leépül, a munkanélküliség pedig nő.

- A város vezetése korlátozza a szólás szabadságát -  hallottuk tőle. -  A cselekvést felváltotta a dicsekvés. A sárvári médiumokat hurrá optimista Fidesz-újságra és tv-re szabta át, személyi kultuszt vezet be, mindig ugyanazok szerepelnek bennük.

Végül azt javasolta:  el kell kezdeni egy ösztönző adórendelet kidolgozását "az öt csillagos tehetetlenség elkerülése érdekében".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!