Hírek

2013.02.08. 10:34

Influenza: nőtt a betegek száma

Megyei körkép - Már az egész ország területén terjed az influenza. Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása szerint hazánkban egy hét alatt 19 százalékkal nőtt a betegek száma.

Bajdó Bettina

Az ötödik  héten folytatódott az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók számának emelkedése: január 28-a és február 3-a között 19 százalékkal több beteget regisztráltak a  figyelőszolgálatra kijelölt orvosok, mint a negyedik héten. A 20 százalékos lakossági mintán végzett  megfigyelés alapján megállapítható, hogy az ötödik héten az országban körülbelül  16 ezer 700-an fordultak  orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.  A betegek 30,9 százaléka gyermek, 40,3 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 21,8 százalékuk a 35-59 évesek, hét százalékuk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott. Az ötödik  héten a fővárosban és 15 megyében emelkedett, két  megyében csökkent, két  megyében nem változott az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulás  gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A 100 ezer lakosra jutó, orvoshoz forduló betegek  száma Pest, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, továbbá a fővárosban volt a legmagasabb, Nógrád, Csongrád és Veszprém megyében pedig a legalacsonyabb.

A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy  Magyarországon  már az egész ország területén terjed az influenza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!