Hírek

2013.02.28. 12:47

Részleges látogatási tilalom van a Markusovszky kórházban

Szombathely - Péntektől részleges látogatási tilalmat vezettek be a Markusovszky kórház több osztályán.

Bajdó Bettina

Dr. Schneider Ferenc, az infektológiai osztály vezetője elmondta, hogy az intézkedésre azért van szükség, mert Vas megyében is meghaladja a lázas megbetegedések száma a járványos küszöböt. Hozzátette, a kórházban is érzékelhető, hogy megszaporodtak az ilyen jellegű betegségek, a háziorvosi rendelőkről nem is beszélve.

- A különösen érzékeny, megbetegedésre hajlamos ápoltakat egy időre megkíméljük a látogatókról - folytatta az osztályvezető. - A korlátozás csak a legveszélyeztetettebbeket érinti, az intenzív, a gyermek-, a haematológiai, az onkológiai és a szülészet-nőgyógyászati osztályt. A járvány ideje alatt mindenkinek ajánlott, hogy sűrűn szellőztessék a zsúfolt helyiségeket, figyelni kell a kéz higiénére is. A védőoltást pedig érdemes volt beadatni. Fontos, hogy aki köhög és tüsszög, valamint lázas, ne menjen közösségbe, ne adja át a fertőzést.

A főorvos elmondta még: a dolgozókat már hónapokkal ezelőtt kérték, hogy oltassák be magukat, továbbá ajánlott a szájkendő viselése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!