Hírek

2013.02.04. 12:12

Zűr a Haladásnál

Szombathely - A Haladás VSE csütörtöki rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése érvénytelen volt, állítják a természetjáró szakosztálynál. Őket meg sem hívták arra.

Némethy Mária

- Kedden magánbeszélgetésre hívott egy presszóba  Kovács Előd, a Haladás elnöke. Arról szólt, hogy elsősorban a versenyszakosztályok maradnának, hatot, -  köztük a mienkét is - meg kellene szüntetni. Kérdeztem miért, mi nem kerülünk pénzükbe. Aztán pénteken olvasom a Vas Népében, hogy küldöttgyűlés volt csütörtökön, de erről kedden egy szó nem esett,  meg sem hívtak bennünket.  Így azt gondolom - és nemcsak én - ,  hogy az a csütörtöki  tisztújító küldöttgyűlés, amelyen Kovács Lászlót ügyvezető elnöknek megválasztották,  érvénytelen.

Rábai Péter, a Haladás Természetjáró Szakosztályának vezetője véleményt is mond:

- Aggodalmam van amiatt, hogy akik az alapszabályt nem tartják be, vajon alkalmasak-e a vezetésre? Vajon miért akarnak tőlük megszabadulni a Haladásnál?

Rádai Péter, a természetjárók vezető. 60-70 tagjuk között több tanár utánpótlást nevelt a Haladásnak. Fotó: Benkő Sándor

- Ezt én sem értem. Gazdasági oka nincs, hiszen semmilyen létesítményüket nem használjuk, a tagdíjainkból működünk. Azon túl, hogy évente 8 tételünket könyvelik, nem kaptunk semmit a Haladástól. Ráadásul amikor szüksége volt a Haladásnak ránk, mert kiváltak szakosztályok, akkor mi maradtunk, kitartottunk. Érthetetlen, hogy most ez a helyzet miért van. Adódik a kérdés: ők miért  ragaszkodnak a Haladáshoz?

- Köt bennünket a hagyomány. A Kőhalmi Vilmos vezette Vasutas Természetjáró Baráti Kör volt az egyik ága létrejöttünknek, többen a vasútnál dolgoztunk. Ráadásul nem egy  tanár tagunk utánpótlást nevelt a Haladásnak, ők ma is ott sportolók. Mire számít a cikk megjelenése, az ügy kiteregetése után?  - Fenyegetésekre. De én ezt nem valaki ellen tettem, a jobbítás szándéka vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!