Hírek

2013.03.27. 18:32

Biomassza-erőmű: itt járt a norvég beruházó

Szombathely - Sajtótájékoztatót hirdetett a Sárdi-ér úton biomassza-erőművet építeni szándékozó cég. Hogy lesz-e erőmű, vagy sem, erre ezt válaszolták: a közvéleményen múlik.

Simon Erzsébet

Szerda délután érkezett szerkesztőségünkbe a néhány órával későbbi sajtótájékoztatóra szóló meghívó a Grenor Hungária Energetikai Kft.-től a Sárdi-ér utcába tervezett bioerőmű ügyében. A beruházás előkészítésének eddigi eredményeit és jelenlegi helyzetét a társaság norvég anyavállalatának ügyvezetője, Finn Johnsen kívánta ismertetni. Az írott és elektronikus sajtó képviselői kíváncsian várták a fejleményeket annak tükrében, hogy a múlt héten dr. Puskás Tivadar polgármester, Marton Zsolt alpolgármester, és Sági József, Szentkirály önkormányzati képviselője ugyancsak a sajtó munkatársai előtt tették a bejelentést, miszerint nem épül meg a nagy lakossági ellenállást kiváltó beruházás.

A szerdai sajtótájékoztató összehívói több mint negyven percet várakoztatták az újságírókat a városházán. Amikor végre feltűnt a norvég ügyvezető Diószeghy Gergely magyar cégvezető kíséretében, mindössze annyit mondtak, hogy sikeres megbeszélést  - ami elhúzódott, és ezért elnézést kérnek - folytattak a bioerőmű-projektről a polgármesterrel és a munkatársaival. Viszont Finn Johnsennek indulnia kell a bécsi repülőtérre, ezért bővebb tájékoztatást ezúttal nem tudnak adni. De ígérik, két hét múlva ismét jön a norvég úr, és minden kérdésre válaszol.

Az ügyvezető nagy hirtelen még annyit mondott, hogy nem lát ellentmondást az ő érdekei és a szombathelyiek érdekei között. Hogy lesz-e erőmű, vagy sem, erre ezt válaszolta: a közvéleményen múlik. Ha a szombathelyiek akarják, akkor igen, ha elzárkóznak a fejlesztéstől, akkor nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!