Hírek

2013.03.20. 18:13

Felszámolási üzemmód

Március eleje óta felszámolás alatt áll az EYBL romjain létrejött Car-Inside Kft. A felszámoló az üzemeltetést egy, a Car-Inside tulajdonosi köréhez tartozó cégnek adta át. A tulajdonos szeretne egyezségre jutni a hitelezőkkel.

Kiss Tamás

Mint arról annak idején beszámoltunk: az Eybl International csődje 2009. január elején a magyar leányvállalatot is magával rántotta. Az akkori felszámoló, a Vectigalis Zrt.  a cég életben tartása mellett döntött, s az Eybl legnagyobb partnerét, a BMW-t is sikerült meggyőznie a további együttműködésről.

Az Ebyl Hungáriát végül a Car-Inside vette meg. És persze azóta is rendesen zajlott az élet a vállalat körül. Tavaly júliusban például költséghatékonysági megfontolásokból egyik gyártási projektjét más országba költöztette, s így a Lentiben lévő telephelyén közel százötven fős, de Jánosházán és Körmenden is kisebb leépítést hajtott végre a német Prevent konszern tulajdonában lévő Car-Inside Kft. Kevéssel később a Prevent konszern úgy döntött, hogy szeptember végéig Lentiben és Jánosházán is bezárja az üzemét, a termelést pedig (az utazást vállaló dolgozókkal) Körmenden és Nagykanizsán folytatja tovább. Most pedig itt a legújabb hír: március 6-a óta felszámolás alatt áll a Car-Inside Kft., amely információink szerint jelen állás szerint nagyjából 630 dolgozót foglalkoztat.

 

Miközben a felszámoló és a tulajdonos egyeztettek, a dolgozók serényen munkálkodtak, s feszülten várták, hogy milyen döntés születik (Fotó: Benkő Sándor)

 

 

A Car-Inside Kft. felszámolására kijelölt szombathelyi Apport Kft. munkatársaként dr. Sebestyén Zsolt felszámolóbiztostól megtudtuk, hogy a dolgozókat azonnal tájékoztatták a fejleményekről, s arról is, hogy a munkahelyek megtartása érdekében a cég működése nem szűnik meg, a termelés nem áll le. 

S, ami szintén nagyon fontos: a dolgozók éppen a hónap elején esedékes bérét sikerült kifizetni. A felszámoló érdeklődésünkre elmondta, a Car-Inside Kft. ellen több adósa is felszámolási kérelmet nyújtott be. Némelyek számára rendezte a tatozását a cég, mások viszont hiába vártak erre, így végül a bíróság fizetésképtelenné nyilvánította a Car-Inside Kft.-t, s elrendelte a felszámolás elindítását.  Szerdán újabb szakaszába lépett az ügy, többnapos tárgyalás után a felszámoló a gyártási tevékenységet a Car-Inside tulajdonosi csoportjába tartozó EYBL-Alpokalja Kft. üzemeltetésébe adta át. A kiadott közlemény szerint  a gyártási tevékenység a Car-Inside telephelyeien folytatódik. Az írás szerint az üzemeltető megőrizve a vevői, beszállítói kapcsolatokat, biztosítja a termeléshez szükséges forrásokat és a munkavállalók további foglakoztatását. A felszámoló cég, az  Apport Kft. részéről  dr. Sebestyén Zsolt felszámolóbiztos, az EYBL-Alpokalja Kft. részéről pedig Detlef Niefindt ügyvezető által aláírt közlemény szerint a  tulajdonosi kör célja a felszámolás során a hitelezőkkel történő egyezség létrehozása és a felszámolási eljárás megszüntetése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!