Hírek

2013.03.21. 16:50

Jogerősen munkaügyi pert vesztett Aczél Zoltán

Jogerősen kimondta a Szombathelyi Törvényszék, hogy megalapozott volt a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. rendkívüli felmondása Aczél Zoltánnal szemben.

Simon Erzsébet

Másodfokon tárgyalta csütörtökön a Szombathelyi Törvényszék Aczél Zoltán keresetét, amelyben egykori munkáltatóját, a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-t perelte. A Haladás első osztályú labdarúgó csapatának volt trénere azért fordult bírósághoz, mert álláspontja szerint a munkaadója jogellenesen szüntette meg a munkaviszonyát rendkívüli felmondással 2011. december derekán.

A Szombathelyi Munkaügyi Bíróság tavaly októberben hozott ítéletében megalapozottnak találta a labdarúgó kft. tulajdonosi taggyűlésének határozatát a rendkívüli felmondásról. Aczél fellebbezett, ám a másodfokon eljáró Szombathelyi Törvényszék dr. Hoós Tibor vezette háromtagú bírói tanácsa az elsőfokú határozatot helybenhagyta.

Az indoklás szerint helyes tényállást állapított meg a Szombathelyi Munkaügyi Bíróság, abból okszerű következtetést vont, s a másodfokú bíróság szerint az érdemi döntést is törvényesnek állapította meg. Dr. Hoós Tibor kiemelte: Aczél Zoltánt meggyanúsították az előző edzői munkájával kapcsolatban elkövetett visszaélésszerű cselekmények miatt, s ez a legsúlyosabb bűncselekmény, amit egy edző a munkája során elkövethet.

Az elsőfokú bíróság is joggal utalt arra, hogy a munkáltató részéről emiatt bizalomvesztés következett be, hiszen az edző a csapata "kirakatembere", a vezetőedzői pozíció pedig bizalmi állás. Függetlenül attól, hogy a gyanúsítás szerinti cselekményt Aczél nem a Haladás sérelmére követte el, okszerű a rendkívüli felmondás azon hivatkozása, hogy az alperes bizalma a felperesben elveszett.

A trénert 2011 decemberében a bundaügy kapcsán vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba kötelességszegés, vesztegetés, korrupció megalapozott gyanújával. A csütörtöki tárgyaláson Aczél Zoltán nem vett részt, jogi képviselője, dr. Varga M. Péter a másodfokú határozatot kommentálva annyit mondott lapunknak: az írásos verdikt kézhezvételét követően várhatóan felülvizsgálati kérelemmel élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!