Hírek

2013.04.24. 14:28

Az állandó tárlatokra hívták fel a figyelmet Szombathelyen

Szombathely - A történelmi témapark állandó tárlatára, a Savaria Legio bemutatóraktárára és a Szombathely Katonatörténete című kiállításra hívta fel a sajtó figyelmét a karnevál közalapítványa.

Babos Bálint, a légió tagja mutatta be a Ferences kert tárlatát, amelyen az antik kor emelőgépei, a faművesség korabeli eszközei és a tavaly átadott, háromemeletes őrtorony is látható. Kiemelte, hogy az iskolás csoportok kipróbálhatják a harci eszközöket, így a nyilat és a dárdát is.

A sajtó munkatársai látogatást tehettek a Savaria Legio raktárában, amely a szemközti, Aréna utca 8-as számú épületében található. A sisakokat, dárdákat, páncélokat, utazóládákat, sátrakat bemutató kiállítás is várja a látogatókat. Szintén ebben az épületben található a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány és a Magyar Hadsereg Szombathelyi Toborzó és Nyilvántartó Irodájának közös kiállítása.

Jagadics Péter, nyugalmazott alezredes, a katonatörténeti kiállítás vezetője beszélt a 2010. júliusában megnyílt tárlatról, amelyen sok más mellett egyenruhák, fegyverek, és a katonai használat eszközei is láthatóak. Kiemelte, külön öröm számukra, hogy a tematikus kiállítást magángyűjtők kölcsönadott emléktárgyaiból egészítették ki.

Ferge László őrnagy, a nyilvántartó iroda vezetője hangsúlyozta: a katonatörténeti tárlatok azért is fontosak, mert a katonát, mint embert is bemutatják a nagyközönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!