Hírek

2013.04.05. 15:52

Az új tömb a kórház jövőjének a záloga

Aláírták pénteken a Markusovszky kórházban a generálkivitelezői vállalkozási szerződést, így hamarosan indulhat az új belgyógyászati tömb építése.

Bajdó Bettina

A beruházáshoz 6,3 milliárd forintból valósul meg. Péntek délután a Markusovszky kórház Romhányi-termében írták alá a kivitelezői vállalkozási szerződést. Mint azt többször megírtuk már, 6,3 milliárd forintos beruházással alakítják ki a Markusovszky kórház új belgyógyászati tömbjét, ezen kívül felújítják a központi műtőket, a központi sterilizálót és az intenzív osztályt, s új betegirányító egységet is kialakítanak.

 



A kórház a „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” című pályázaton nyert többmilliárdos támogatást a fejlesztésekhez. A régi belgyógyászati tömb helyére épülő új többszintes komplexum helyet ad majd az általános belgyógyászatnak, a kardiológiai és a belgyógyászati osztálynak, a gasztroenterológiának, a reumatológiának, a bőrgyógyászatnak, az infektológiának és a neurológiának, illetve a földszinten ezen osztályok szakambulanciáinak.

 

Balról jobbra: dr. Hende Csaba, prof. dr. Nagy Lajos, Bognár Árpád (Fotó: Kiss Teodóra)

Prof. dr. Nagy Lajos, a kórház vezérigazgatója elmondta, 2011. május 23-án írták alá a támogatási szerződést, A projekt teljes költségvetése 6,35 milliárd forint, az önerőt a Vas megyei önkormányzat biztosította. A vezérigazgató bemutatta a projekt főbb részleteit, s hangsúlyozta, az új tömb a kórház jövőjének a záloga lesz.

 



Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint itt az ideje annak, hogy a gazdasági válságból kilábalva lendületet vegyen az ország és a megye. Az új kórházi tömb építése pedig a megyének, a városnak is nagy előrelépést jelent. Dr. Puskás Tivadar polgármester szerint büszkék lehetünk az induló beruházásra, a kész tömb pedig meghatározza majd a kórház értékét és színvonalát. Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek ez előkészítő munkálatokban, szaktudásukkal, emberségükkel tettek a jobb ellátás érdekében. A beszédek után aláírták a kivitelezői szerződést. Bognár Árpád, a kivitelező cég ügyvezetője elmondta, hogy hármas konzorciumban végzik a munkát az ő irányításukkal. A munkák június 1-jén kezdődnek, s 13 hónap áll rendelkezésükre a befejezésig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!