Hírek

2013.04.18. 11:56

Bánhegyi Adrienn a Cirque du Soleil tagja és a YouTube új sztárja

Májustól szerződést kapott a világhírű Cirque du Soleiltől Bánhegyi Adrienn, szombathelyi világbajnok kötélugró. Testvére, Kata már évek óta a Nap Cirkuszának a tagja.

Kovács Eszter

Immár nemcsak Bánhegyi Kata, hanem nővére, Adrienn is szerződéssel csatlakozott az 1984-ben alakult, világhírű élmény cirkusz ötezer alkalmazottat foglalkoztató társulatához. A lányok más-más gigantikus produkcióban (a Qiudamban és a La Nouba-ban) lépnek színpadra. Ez idő alatt bejárják a világot Brooklyntól Grazig, Münchentől Malagáig. Adriennel tavaly júniusban Budapesten Devin Graham, híres YouTube-filmes országimázs videót forgatott. Azért a szombathelyi lányra esett a választása, mert a mai napig ő a triplázás (egy ugrással a kötelet háromszor hajtja körbe) világrekordere 330 ugrással. Ezt a rekordot Adrienn 2006. novemberében állított fel és azóta senkinek nem sikerült megdöntenie. A videó most került a netre, 20 óra alatt több, mint százezren tekintették meg. A lányok édesapja Bánhegyi Attila, a Szombathelyi Kötélugró Klub vezetője, aki büszke boldog lányaira.

Az ugrókötél másnak gyermekjáték, nekik, a szombathelyi születésű Bánhegyi lányoknak, a 28 éves Katának és a 29 esztendős Adriennek munkaeszköz. Édesapjuk, Bánhegyi Attila alapította a Szombathelyi Kötélugró Klubot, amelynek tagjaiként a lányok 1997-ben Ausztráliában versenyzett, s Sydney-ben gyermek kategóriában megnyerték a világbajnokságot. Onnan hazatérve megosztották szüleikkel kósza ötletüket: mi lenne, ha a jövőjüket az ugrókötelezés töltené ki. Majd egyre komolyabban gondoltak arra, hogy leszerződjenek egy jó nevű társulathoz, varietéhez. Álmuk megvalósításáért kilenc évvel ezelőtt egészen Orlandóig utaztak. A show business válogatón Katának nyomban munkát ajánlottak Montreálban. Ő már 20 évesen New Yorkban egy Cirque du Soleil műsorban szerepelt, s azóta Japántól Mexikóig többször körbeutazta a világot. Szüleit nagyon keveset látja, legutóbb, egyik műsorát édesapja Hawaii-n, édesanyja Sanghajban tekintette meg.

A nagyobbik lánynak azonban többet kellett várnia a sikerre.

- Adrienn most kapott olyan szerződést, amellyel tényleg megvalósult élete álma - meséli Bánhegyi Attila.

- A Soleilnek 22 nagyprodukciója van, s Adriennt immár leszerződtették a La Nouba nagyszabású műsorába. Eddig is dolgozott a cikusznak, de az a munka abból állt például, hogy amerikai tévéfelvételeket készítettek vele, ami által ízelítőt adott a gigantikus produkcióból. De most már ki lehet jelenteni, hogy mindkét lányom hivatalosan is a világ legnagyobb látvány cirkuszának a tagja. Kata, a kisebbik immáron a Quidam műsorral járja a világot Brooklyntól Bécsig, Münchentől Zaragózán át Londonig. Adrienn menetrendjét is az interneten keresztül követem. Ő szeptember 5-én közel lesz hozzánk, mivel Grazban lép fel. Magyarországon ezt produkciót  nem úgy, mint korábban a Michael Jackson-estet  nem tűzték műsorra. Óriási öröm látni a lányaimat, akik nem tudni, hogy hazatérnek-e még. Katának brazil férje van, Adriennek pedig egy cseh fiú a választottja. A lényeg, hogy boldogok.

Adrienn a YouTube sztárja lett!

Tavaly a világhírű  filmes, Devin Graham a szombathelyi ugrókötelessel forgatott egy országimázs filmet. Adrienn a mai napig a triplázás (egy ugrással a kötelet háromszor hajtja körbe) világrekordere 330 ugrással. A videó itt látható:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!