Hírek

2013.04.24. 10:02

Ülésezik a szombathelyi közgyűlés: 41 napirendi pont kerül a képviselők elé

Szombathely - Csütörtökön összeülnek a képviselők, hogy fontos kérdésekben döntsenek. Ismét szóba kerül a volán menetrendjének a módosítása, s beszélnek a HPV elleni védőoltás támogatásáról.

Bajdó Bettina

Holnap reggel kilenc órakor a városháza első emeleti nagytermében ülnek össze a képviselők. A nyilvános ülésen 35 napirendi pontot tárgyalnak, a legvégén kerülhet sor a kérdésekre és interpellációkra. Zárt ajtók mögött hat ügyben dönthetnek a honatyák.

A nyilvános ülés elején elsőként egy pályázatról esik szó a Váci utcai Százszorszép Bölcsőde fűtésrekonstrukciójával kapcsolatban. Ezt követően a Haladás pálya TAO pályázat során történő fejlesztésének a támogatására térnek ki. A  Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. levélben tájékoztatta az önkormányzatot arról, hogy a 2013/2014-es bajnoki szezonban kézilabda sportcsarnok építésére pályázatot szeretnének benyújtani. Az előzetes egyeztetéseket követően a sportlétesítmény a MÁV ingatlanon valósulhatna meg.

Dr. Puskás Tivadar (középen) polgármester épp a közgyűlésen beszél. Újra éjszakába nyúlhat az ülés (Fotó:  Benkő Sándor)

Az előterjesztésben olvasható, hogy új pályákat, kiszolgáló épületeket akarnak építeni a Haladás-pálya területén, összesen 3,5 milliárd forintból. A fejlesztések több ütemben valósulnának meg.  A közgyűlésnek azért kell foglalkoznia az üggyel, mert a Haladás-pályának az önkormányzat a tulajdonosa, mióta az ingatlant megkapta a MÁV-tól. Hozzá kell járulnia a városnak  az építkezéshez. Pénzt nem kérnek a várostól, beadni a látványsport támogatásáról szóló alaphoz akarják a pályázatot. Ennek határideje április 30-a.

Első olvasatban tárgyalják a képviselők a város településképi védelmével kapcsolatos rendeltet. Erre azért van szükség, mert módosították az építési törvényt. Ismét a honatyák elé kerül a Szombathely visszavár felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjról szóló rendelet megalkotása, talán most már rá is bólintanak az előterjesztésre. A város támogatni szeretné a Humán Papilloma Vírus (HPV) elleni védőoltás beadatását a 12. életévét betöltő, szombathelyi állandó lakóhellyel rendelkező lányok számára. A védőoltás beszerzése mintegy 10 millió forintba kerülne.

Az önkormányzat kizárólagos és többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok tavalyi mérlegbeszámolóját is meghallgathatják a képviselők, beszámoló hangzik el az SOS gyermekfalu Magyarországi Alapítvány tavalyi tevékenységéről. Ismét szóba kerül új buszjáratok indítása és a menetrend módosítása, valamint a SZOVA Zrt. vezérigazgatói tisztségére kiírandó pályázati felhívást is jóvá kell hagyni.

 

 

Zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők az egészségügy és oktatás területén dolgozók önkormányzati kitüntetéséről, s javaslatot tesznek a Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának a megválasztására. A SZOVA Zrt. új felügyelő bizottsági tagját is megválaszthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!