Hírek

2013.05.03. 12:55

A féltékenység ára: törött borda, eltávolított lép

Szerelemféltésből életveszélyes sérülést okozott C. Krisztián, a tettéért jogerősen két év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetést kapott.

Simon Erzsébet

Nincs még egy hónapja, hogy a jánosházi C. Krisztián  és párja, Sz. Dóra egy szombat éjszakán összevesztek, vitájuk kölcsönös tettlegességbe torkollott, s ennek következtében a nőnek eltört három bordája, s a megyei kórházban eltávolították a lépét. A Szombathelyi Törvényszéken pénteken életveszélyt okozó testi sértés bűntettét tárgyalták, úgynevezett bíróság elé állításos perben; ez olyan, a Btk.-ban szabályozott külön eljárás, amely lehetővé teszi a bűncselekmény rövid időn belüli elbírálását. Dr. Varga Roland jogerős ítéletet is hozott az április 13-án történt bűnügyben. C. Krisztiánra két év börtönbüntetést szabott ki, a letöltését három év próbaidőre felfüggesztve.

(Fotó: Wolf Ferenc)

A fiatalember szerelemféltésből verte, rúgta meg a párját, a bűnösségét beismerte, megbánta, a tárgyaláson nemcsak Sz. Dórától, hanem annak szüleitől - náluk éltek a nő két gyerekével együtt - is bocsánatot kért. C. Krisztián bírói kérdésekre azt mondta, nagyon sajnálja a történteket, szívből szerette a párját, annak gyerekeit úgyszintén, de nagyon érzékenyen érintette, hogy a nő többször is megcsalta, s hazudott neki. Akkor éjjel is, amikor számonkérte rajta a volt párjával folytatott sms-ezést. Veszekedni kezdtek, s nemcsak ő pofozta fel a fiatalasszonyt, hanem a nő is agresszíven ütött. Kölcsönös volt az adok-kapok, a bántalmazás. A csetepaté után a férfi összepakolt, elhagyta a házat; az pedig, hogy az asszony életveszélyes sérülést szenvedett, maradandó fogyatékossága lett, a kórházban derült ki, ahová később fájdalmakra panaszkodva a mentők szállították. A férfi másnap meglátogatta, az eset óta is találkoztak, s anyagilag segíti a gyógyulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!