Hírek

2013.05.06. 17:17

Gyűrű Ramóna emlékére

Második alkalommal adták át az Antal Ramóna emlékére létrehozott aranygyűrűt a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakközépiskolában. Idén Finta Kinga végzős vette át az elismerést.

Körmendi Erzsébet

A tragikus körülmények között elhunyt Antal Ramóna emlékét alapítvány őrzi. Az édesapa, Antal Csaba tavaly azzal kereste meg a kereskedelmi iskola  igazgatóját, hogy leánya, egyben az intézmény diákjának  emlékére  25 éven keresztül, egy aranygyűrűt kíván adományozni egy végzős tanulónak.  

Az elismerést az a diák kapja meg, aki kiváló tanulmányi eredményével, közösségi, kulturális és szociális tevékenységével hozzájárul az intézmény hírnevének öregbítéséhez. Tavaly a szén-monoxid mérgezésben  elhunyt lány emlékére készített aranygyűrűt a ballagási ünnepségen Körmendi Fruzsina vehette át. Az elismerést tavaly első alkalommal nyújtották át az arra érdemes tanulónak. 

Futó István, a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola igazgatója az idei  ballagási ünnepségen  is megemlékezett volt tanítványukról. "Antal Ramóna néhai 12/C. osztályos tanulónk nemcsak az iskolától, hanem az élettől is elbúcsúzott. Ramóna olyan tanítványunk volt, akit szerettek osztálytársai és tanárai is."

 

 



A második alkalommal átadott aranygyűrűt Finta Kinga 13/C osztályos diák vehette át (Fotó: Finta család)

Az igazgató az ünnepségen a  Republic együttes néhány sorát is idézte beszédében: "Elbúcsúzom, de ott leszek, ahol a szél zúg, a nap nevet. Elbúcsúzom, de itt marad belőlem néhány pillanat." 

Majd hozzátette: "Az édesapa egyetlen leánya emlékére iskolai alapítványt hozott létre azzal a céllal, hogy huszonöt  éven keresztül egy-egy aranygyűrűt adományozzunk egy kiválóan teljesítő végzős tanulónknak.

"Második alkalommal, azaz idén ezt az elismerést Finta Kinga végzős, ballagó  diák vehette át. Finta Kinga és Antal Ramóna jól ismerték egymást, ugyanis  korábban osztálytársak voltak a kereskedelmi szakközépiskolában.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!