Hírek

2013.05.16. 12:27

Minőségi oktatás

Az oktatás és képzés minőségének és hatékonyságának megújítását tűzte ki célul az az EU-s projekt, melyre sikerrel pályázott az iskola.

Ambrózai Zsuzsanna

A Dési Huber István Általános Iskola több mint 45 millió forintot nyert Európai Uniós pályázat segítségével, amely az oktatás és képzés minőségének  és hatékonyságának megújítására használható fel, jelentették be a tegnap délelőtt tartott sajtótájékoztatón. Az iskolában számtalan elképzelés van arra nézve, hogyan és miként hasznosítsák a forrást.

A projekten belül nagy hangsúlyt kap a diákok egészséges életmódra való nevelése, illetve az iskolai szabadidős programok, tevékenységek szervezése. Kiss Péter igazgató kiemelte, a hagyományoktól elrugaszkodva, egy új szellemiséget szeretnének közvetíteni, ugyanis a 21. századi leendő felnőttjei nem rosszabbak, vagy jobbak elődeiknél, csak másak. 

A Dési Huber István Általános Iskola több mint 45 millió forintot nyert Európai Uniós pályázat segítségével, amely az oktatás és képzés minőségének  és hatékonyságának megújítására használható fel, jelentették be a csütörtökön délelőtt tartott sajtótájékoztatón. Az iskolában számtalan elképzelés van arra nézve, hogyan és miként hasznosítsák a forrást.



Puskás Tivadar polgármester elmondta, a legnagyobb gondot mindig a pénzforrás hiánya jelenti az adott dolgok megvalósításához. Itt most minden adott ahhoz, hogy fontos és hasznos célok valósuljanak meg, tette hozzá a város első embere. Sámuel Mária a szombathelyi Tankerületi Igazgató, Fodor István képviseletében és nevében elmondta, a megváltozott jogszabályi, intézményi, illetve tartalmi változások mellett, hogy az iskolák pályázzanak és sikereket érjenek el. Kiss Péter igazgató elmondta, a projektben nagy hangsúlyt kap az egészséges életmódra való nevelés, valamint olyan iskolai szabadidős programok szervezése, melyeken keresztül az intézmény a környezettudatos szemlélet kialakítását is megcélozza.  

- Tapasztalataink azt mutatják, szükség van a fiatalok egészséges életmódra, életvezetésre való nevelésére. A projektben minden tanuló és oktató is részt vesz, utóbbiak számára továbbképzéseken való részvételt is biztosítunk, hiszen szembesülni kell azzal, a mai gyerekek nem jobbak, vagy rosszabbak elődeiknél, csak másak - így az igazgató.

A projekt csütörtökön egy egészségnappal indult,  főszerepben a sporttal és egészséges életmóddal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!