Hírek

2013.06.19. 18:02

Diákmunkások szorgos nyara

Vas megye - Az idei szünidőben is sok fiatal vállal munkát. Foglalkoztatásukat munkaügyi és munkavédelmi szempontból is szigorú szabályok keretezik. A cégek nyitottak a diákok mindkét fél számára előnyös foglalkoztatására.

Kiss Tamás

Mint a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Szakigazgatási Szervét vezető Kard Enikő elárulta, a vállalatok, vállalkozások döntő többsége betartja a 18 éven aluliak foglalkoztatására vonatkozó speciális szabályokat. És érdemes is így tenniük, hiszen szabályszegés esetén a munkaügyi felügyelőknek mérlegelés nélkül egyből bírságolniuk kell!

Kiss Kornél az egyik erre szakosodott helyi vállalkozás segítségével szeretne munkahelyet találni magának a nyári szünidő idejére. Fotó: Szendi Péter

Ezek után nézzük a leglényegesebb előírásokat. Nos, a törvények szerint a fiatalok 16 éves kortól vállalhatnak munkát, illetve munkavállaló lehet az iskolai szünet alatt az a tizenötödik életévét betöltött tanuló is, aki nappali rendszerű képzés keretében folytat tanulmányokat. A fiatal munkavállaló számára éjszakai munka, valamint rendkívüli munkaidő nem rendelhető el. Napi munkaideje legfeljebb nyolc óra lehet és a több munkaviszony keretében történő munkavégzés munkaidejét egybe kell számolni. A fiatal munkavállaló számára legfeljebb egy heti munkaidőkeretet lehet elrendelni, négy és fél órát meghaladó beosztás szerinti napi munkaidő esetén, legalább harminc perc, hat órát meghaladó beosztás szerinti napi munkaidő esetén legalább negyvenöt perc munkaközi szünetet, legalább tizenkét óra tartamú napi pihenőidőt kell biztosítani számára.

A fiatal munkavállalót nem szabad olyan munkára alkalmazni, amely testi alkatára, fejlettségére tekintettel rá hátrányos következményekkel járhat. Azokat a munkaköröket, amelyekben a fiatal munkavállaló nem, vagy csak meghatározott munkafeltételek biztosítása esetén, illetve előzetes orvosi vizsgálat alapján foglalkoztatható, külön jogszabály határozza meg. Az ezt pontosító rendelet szerint fiatal munkavállalók számára például tilos olyan munkát adni, amely a dolgozó saját, vagy mások egészsége, testi épsége szempontjából az átlagosat meghaladó mértékű kockázattal jár, továbbá, amely közepesen nehéz vagy nehéz fizikai munka (például kényszertesthelyzetben végzett vagy kezek kis ízületeit érő mikrotraumák kumulációjának lehetőségével járó tevékenység).

Szállítószalagot csak 18 éven felüli személy kezelhet, s ugyanez igaz az emelőgép vezetésére is (kivéve, ha szakmunkás végzettsége van). 18 éven aluli állattenyésztő telepen nem foglalkoztatható.

Kizáró okok a munkáltatásnál

A fiatalok foglalkoztatásánál kizáró ok a fokozott pszichés megterheléssel járó munka, például az időkényszer feltételei között végzett tevékenységnél, mondjuk az egyedi gépkiszolgálásnál, szalag vagy szalagszerű technológiáknál az, amikor a néhány elemi műveletből felépülő, periodikusan ismétlődő tevékenységek végrehajtására előírt műveleti idő nem haladja meg a három percet és nincs szervezett tevékenységcsere. Szintén fontos, hogy a fiatal nem kerülhet kapcsolatba nagyon mérgező, a reprodukciót károsító, daganatkeltő vegyi anyagok (például növényvédő szerek) gyártásával, hatástalanításával, kiszerelésével és közvetlen felhasználásával, vagyis tilos a permetezési, porozási, gázosítási munka.

Címkék#diákmunka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!