Hírek

2013.06.29. 14:15

Elrendelték a szombathelyi lövöldöző előzetes letartóztatását

Szombathely - Mint az megírtuk, pénteken csak több lövéssel tudták ártalmatlanítani azt az ámokfutót, aki kora reggel bement a pszichiátriára, tüzet gyújtott, majd rálőtt a rendőrökre. A férfit szombaton letartóztatták.

Bajdó Bettina

Mint az megírtuk, a Markusovszky kórház biztonsági szolgálatának munkatársa június 28-án 5 óra 29 perckor tett bejelentést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletén arról, hogy egy férfi a főbejáratnál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzött, fegyverrel hadonászott. A Szombathelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrei perceken belül a 11-es huszár úti helyszínre érkeztek. A megfékezhetetlennek tűnő férfit több alkalommal felszólították, hogy dobja el fegyverét. A férfi a felszólításnak nem tett eleget, többször a rendőrök irányába lőtt, sérülést nem okozott. A szolgálatirányító parancsnok célzott lövéseket adott le az őrjöngő férfira, lövedékei közül egy a jobb vállán, egy a bal combján, s mint utólag kiderült, egy a bal lábfején találta el. A lőtt sérülései ellenére még mindig dühöngő férfit a rendőrök a földre teperték, megbilincselték. Ruházatának átvizsgálásakor nadrágszíjába tűzve egy 30 centiméter pengehosszúságú kést is találtak.

A 36 éves, söptei V. Gergelyt kórházba szállították, megműtötték. Vassné Szele Adrienn ügyész, a Vas Megyei Ügyészség szóvivője szombaton elmondta, hogy elrendelték a gyanúsított letartóztatását. Az orvos megállapította, hogy a gyanúsított tiszta és kihallgatható. A 36 éves férfit ki is hallgatták különösen nagy vagyoni hátrányt okozó  közveszélyokozás bűntette miatt, melyért akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Továbbá kihallgatták hivatalos személy elleni fegyveres bűncselekmény gyanúja miatt is, ezért a tettéért is öt-tíz év szabadságvesztésre ítélhető. Az ügyész hangsúlyozta, hogy azért indítványozták az előzetes letartóztatást, mert fennállt a szökés és elrejtőzés esélye, valamint a bűnismétlés lehetősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!