Hírek

2013.06.13. 12:15

Forgalomkorlátozásra kell számítani Szombathelyen

Szombathely - Péntek délután nagyszabású körmenet indul a Szent Márton templomtól a székesegyházig, ezért körülbelül háromnegyed 5-től egy órán át forgalomkorlátozásra kell számítani.

Némethy Mária

Száz évvel ezelőtt érkezett Szombathelyre a franciaországi Tours-ból Szent Márton ereklyéje. A város nagy ünnepséget rendezett abból az alkalomból. Az ereklye  hazahozatalának centenáriumán pénteken városi ünnepség lesz. Ennek ideje alatt körülbelül  16 óra 45 perctől  körülbelül  17 óra 45 percig  számíthatnak a közlekedők forgalomelterelésre, illetve szakaszos forgalomkorlátozásra.

A Szent Márton ereklye hazahozatalának centenáriuma alkalmából tartandó ünnepi menet zavartalan lebonyolítása érdekében a felvonulás útvonalára betorkolló utcákban rövid idejű forgalomterelésre, illetve szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani. Az ünnepi menet a Szent Márton-templom elől indul a székesegyház előtti térre.

A felvonulás útvonala: Barátság utca (Szent Márton-templom előtti szakasz)  Szent Márton utca  Wesselényi Miklós utca  Szent Márton utca (Borostyánkő Áruház előtti szakasz)  Fő tér   Széchenyi István utca  Szily János utca  Mindszenty József tér.

A felvonulás ideje alatt  a forgalomkorlátozással érintett szakaszokra a helyi és helyközi autóbuszokat  beengedik,  azonban az autóbuszokkal utazóknak  rövid idejű várakozásra kell számítaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!