Hírek

2013.06.23. 21:19

Jég rongálta tetők, autók megyeszerte

Szombat este nyugati irányból komoly zivatar érte el a megyét. Fújt a szél, szakadt az eső és nagyon sok helyen jég is esett. Házakban, autókban keletkezett kár.

Kiss Tamás

A szombati, jégesőt is hozó zivatar nyomán a megye számos településén keletkeztek komoly károk: döntően az épületek tetőszerkezetét bontotta meg a vihar, lerepültek a cserepek, beszakadt, ripityára törött a palatető. Balogh Nikoletta, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a megyében Ikervár, Megyehíd és Pecöl környékéről kapták a legtöbb riasztást.

(Fotó: Benkő Sándor)

A vasi tűzoltók szombaton több mint negyven helyen voltak jelen és segítettek, főként ott, ahol a vihar leverte a cserepeket, megrongálta a palatetőket. E helyeken a közvetlen balesetveszély elhárítása után fóliával próbálták megvédeni a beázástól a házakat. Az említett településeken számos autóban is kárt okozott a dió nagyságú, máshol még ennél is nagyobb darabokban hulló jég. (Amelyet sok helyen órákkal a vihar után is lapátolni lehetett...)

Az említett településeken, s ugyanígy Náraiban is, ahol  ugyancsak komoly károkat okozott a szombat esti vihar, a helyiek nagy összefogással tették a dolgukat, egymást segítve dolgoztak a jég által kilyukasztott háztetők befedésén. Törekvéseiket hátráltatta, hogy késő este újabb eső érkezett. Szombathely is kapott a jégből, de korántsem annyit, mint amennyit a környező települések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!