Hírek

2013.06.24. 09:14

Lapátoltak a Rábán: harmadik alkalommal rendezték meg a vízi versenyt

Csákánydoroszló - A Kormorán Kenu Egyesület szombaton Túrabajnokság keretében rendezte meg a Weking egyesülettel közösen a harmadik Rábalapátolást.

Bajdó Bettina

Bálint László, a Kormoránok elnöke elmondta, hogy a két megyei egyesület tagjai részt vettek korábban is a hazánk más részein rendezett Országos Túrabajnokságon. Pár évvel ezelőtt megemlítették a szervezőknek, hogy Vas megye tökéletes lenne a versenysorozat egyik helyszínének. A szervezőknek örültek a felajánlásnak, így indult el a Rábalapátolás elnevezésű verseny.

- A Magyar Országos Vízitúra Bajnokság versenyzői a csörötneki kempingtől startoltak el, a cél pedig a csákánydoroszlói Vízi Vándor Táborhely volt - folytatta az egyik szervező. - Nagyon sokan jelentkeztek a megmérettetésre, 194-en indultak több mint 90 járműben. A legfiatalabb versenyző hároméves, a legidősebb pedig 78 éves volt. Nagyon örültünk a rengeteg jelentkezőnek, hiszen ez is egy visszaigazolás arról, hogy jó ötlet volt elindítani a versenyt a Rábán is. A verseny a folyó legszebb szakaszát érintette, s a gáton sem kellett átkelni. A szervezésben az egyesületek tagjai és hozzátartozók is nagyon sokat segítettek. Mint minden évben, idén is próbáltuk családiassá tenni a hétvégét, éppen ezért nemcsak a versenyzőket hívtuk meg, hanem a faluban és a környéken élőket is. Nagyon sokan eljöttek szurkolni, majd miután véget ért a verseny, megtartottuk az eredményhirdetést.

Az egyesület elnöke elmondta még, hogy nagyon sok kategória volt, a megyeiek ismét szép eredményeket értek el. Az eredményhirdetés után idén sem maradhatott el a jól megérdemelt buli, evés, ivás, pihenés sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!