Hírek

2013.06.06. 16:31

Nemzeti egység van

Pártja vendégeként járt csütörtökön a vasi megyeszékhelyen Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke.

Némethy Mária

A Kereszténydemokrata Néppárt Vas Megyei Szervezetének meghívására tegnap délután Szombathelyre látogatott Harrach Péter, a párt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, a KDNP alelnöke. A frakcióvezető sajtótájékoztatót tartott időszerű politikai kérdésekről a párt megyei irodájában, ahol Harangozó Bertalan, a KDNP megyei elnöke köszöntötte a sajtó munkatársait, majd elmondta: Harrach Péter Szombathelyen tájékozódott a két és fél éve létező megyei kormányhivatal működéséről, az összegyűlt tapasztalatokról, s részt vesz a párt megyei választmányának ülésén.

Harrach Péter - aki a Dunakanyar egyik országgyűlési képviselője - az országot érintő legidőszerűbb, legégetőbb kérdésről, az árvízi helyzetről beszélt először. Kiemelte: - Ebben a megosztott országban katasztrófák idején megvalósul a nemzeti egység. Csütörtökön a Dunakanyarban jártam, ahol örömmel láttam, tapasztaltam, hogy önkéntesek és önkormányzatok munkatársai, vagy a márianosztrai börtön lakói is lapátoltak, zsákot hordtak. Megszületett a nemzeti egység.

 

Harrach Péter árvízről, pártjáról és a családról (Fotó: Szendi Péter)


Harrach Péter ezután a párt ügyeiről szólt. Elsőként azt említette meg, hogy a kereszténydemokratáknak erős pozíciói vannak Vas megyében, hiszen ennek a pártnak a tagja Szombathely polgármestere, valamint a megyei kormánymegbízott is. - Ha egy mondatban sűrítem törekvéseinket, akkor azt mondom: a családok pártja a miénk - emelte ki Harrach Péter, majd sorolta: ezért karolják fel, támogatják a devizahiteleseket, a gyerekek utáni adókedvezmény kiszélesítését, a családi csődvédelmet.

Ez utóbbi azoknak jelenthetne segítséget, akik törleszteni már nem tudnak, de otthonuk elvesztése, vagy teljes ellehetetlenülésük még megelőzhető lenne vagyongondnok közreműködésével. A párt szerint a megoldással évente 5-15 ezer családon lehetne segíteni. - Mi nem kizárólagosan szociális kérdésként kezeljük a családpolitikát. A közösségekből felépülő társadalomban az első és legfontosabb közösség a család - hangsúlyozta Harrach Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!