Hírek

2013.06.19. 12:06

Új idősek otthonát avattak Körmenden

Körmend - Szerdán ünnepélyesen átadták a város új szociális létesítményét, az Unger László Idősek Otthonát. Az eseményen jelen volt Soltész Miklós szakállamtitkár is.

Kozma Gábor

Megható és felemelő  pillanatokkal  indult a szerdai,  idősek otthona avató ünnepség a Rába-parti városban.  Elsőként  a Szociális Szolgálató és Információs Központ fogyatékkal élői mutattak be nagyhatású műsort. Hangoztatva,  hogy a szeretet, a hit és az összefogás nagyszerű dolgokat képes teremteni. Ezt a gondolatmenetet folytatta Bebes István polgármester, amikor köszöntötte az  avatására  sereglőket. A vendégek sorban ott láttuk az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárát, Soltész Miklóst,  a megyei kormányhivatal osztályvezetőjét, Balogh Lászlót, a körmendi járási hivatal vezetőjét, Gombásné Nardai Ibolyát és más személyiségeket. A polgármester külön is megköszönte az új otthon felépítését 250 milliós  adományával lehetővé tevő Unger László nagylelkűségét. Hangsúlyozva:  hétgyermekes, körmendi család sarjáról van szó, aki  nagyvállalkozói tevékenységéből  származó pénzét  e nemes és jótékony közösségi  célra  adományozta. Bebes István megköszönte a tervezésben és építésben közreműködők munkáját, külön is említve Farkas József volt polgármestert, Szabó László volt  alpolgármestert és Viserálek Sándornét Marikát, a szolgáltató  központ vezetőjét.

Ezt követően Unger László szólt a megjelentekhez.  Rövid  beszédében sok sikert kívánt  az otthon  használatához és figyelmet,  törődést  az értékek óvásához. Szavait nagy taps fogadta. Megtapsolta az utána  következő szónok, Soltész Miklós államtitkár is, aki hangsúlyozta: minden, a közösség javát szolgáló adomány nemeslelkűségre  vall. Mint mondta, annak külön is örülhetünk, hogy az adományozó magyar, mert ez példa  és egyben  üzenet értékű.    Ezt követően a három felszólaló az ünneplőkkel az új otthon bejáratához  vonult,  ahol átvágták  a nemzetiszínű szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!