Hírek

2013.06.10. 10:41

Vasiak is segítenek a gátakon

Több Vas megyei is ott dolgozik a Dunánál, segíti az árvíz elleni védekezést.

Némethy Mária

Folyamatosan több mint háromszázötven vasi hivatásos tűzoltó és önkéntes segítő érkezett a Dunához,  vesz részt az árvízi védekezésben.   Kedd reggel négy hivatásos katasztrófavédelmi tisztet vezényeltek át Győrbe és Budapestre, hogy részt vegyenek az árvízi védekezési munkák koordinálásában. Ők azóta  folyamatosan végzik a védekezés és a kitelepítések munkáit, részesei az irányításnak.. 

Szerdán délután elsőként az Őrség Mentőcsoport 30 tagja sietett a Dunához a  bajbajutottak megsegítésére, majd a katasztrófavédelem és a szombathelyi önkormányzat szervezésében 140 önkéntes segítő indult a gátakra. Töltik a zsákokat, magasítják a gátat mindig ott, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Csütörtökön útba indították a megyei katasztrófavédelem hivatásos mentőcsoportját is. A  67 fő szintén a védekezésben érintett kritikus pontokon végez munkát, erősítik a gátat, és részt vesznek a kitelepítésekben. Ezen a napon a HUNOR Mentőszervezetet is Győrbe vezényelték. A mentőszervezet tagjainak sorát a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egyik tűzoltója is erősíti. 

Péntek reggeltől további három hivatásos katasztrófavédelmi tiszt teljesít szolgálatot a védekezési munkákban Győr-Moson-Sopron megyében.

Napközben önkéntesek is indultak az árvízhez. A  nagysimonyi önkormányzattól 8, a Vas Megyei Polgárőr Szövetségtől 19, a Delphi Hungary Kft.-től 18, az este folyamán a Flextronics Kft.-től, Sárvárról 42 fő indult erősíteni a védekezők sorait. Részt vesznek többek között a homokzsákok megtöltésében, a kitelepítésekben, a védekezők étkeztetésében. 

A hétvégén  újabb hivatásos csapatot indított útnak a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az állomány 11 tagja pénteken éjszaka hozzá is kezdett a feladatok ellátásához. Irányították a védekezést, majd segítettek Győrújfalu kitelepítésében.  

A vasiak ez idáig főként Győrben, Győrújfaluban, Koroncón, és Dunaszentpálon láttak el feladatokat.  

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről összesen 86 hivatásos tűzoltó, az Őrség Mentőcsoportból 30 fő, valamint a megyéből további 227 önkéntes segítő védekezik az árvíz által veszélyeztetett területeken. Minden erejükkel és tudásukkal  latba vetve azért dolgoznak folyamatosan, hogy megfékezzék  az árt,   városokat,  falvakat és főként az emberi életet mentsék, óvják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!