Hírek

2013.07.11. 09:13

Hallatták a hangjukat a Parlamentben: volt olyan képviselő, aki 19-szer kért szót

Vas megye - Akadtak olyan vasi képviselők, akik többször hallatták hangjukat a Parlamentben az idei év első felében, s volt olyan is, aki nem élt a felszólalás lehetőségével.

Bajdó Bettina

Az idei év első felében hatvan képviselő nem szólalt fel a parlamentben. Ez első alkalom, hogy kormánypárti politikus vezeti a legtöbbször felszólalók listáját: Fónagy János, a fejlesztési minisztérium parlamenti államtitkára 175-ször kért szót. A frakcióvezetők közül a fideszes Rogán Antal beszélt a legtöbbször, harminckétszer, és a leghosszabban is, majd a jobbikos Vona Gábor, Harrach Péter (KDNP) és Mesterházy Attila MSZP-elnök következik. Orbán Viktor miniszterelnök harminckilencszer szólalt fel, és összesen majdnem két órát beszélt.

Széles a paletta a felszólalások ügyében. Vannak olyan képviselők, mint Bebes István, Kovács Ferenc, akik egyszer szólaltak fel. Fotó: Benkő Sándor

Vas megye országgyűlési képviselői közül egyetlen képviselő, V. Németh Zsolt (Fidesz) vidékfejlesztési államtitkár nem szólalt fel egyszer sem az idei év első felében. Őt követi egy felszólalással Básthy Tamás (KDNP), aki még márciusban kapott szót, hogy ismertesse a bizottság véleményét a nemzetbiztonsági ellenőrzés új szabályainak megállapításáról. Bebes István (Fidesz) is egyszer emelkedett szólásra, arról érdeklődve, hogy mikorra várható a 86-os út Körmend és Rédics közötti szakaszának alkalmassá tétele a kamionok számára. Kovács Ferenc (Fidesz) is egyszer kért szót a kereskedelemről szóló törvény módosítása miatt. Dr. Puskás Tivadar (KDNP) kétszer beszélt, egyszer hosszabban vezérszónokként az egészségügyi törvény módosítása miatt. Dr. Hende Csaba (Fidesz) négy alkalommal jelentkezett, legutóbb május végén a Magyar Honvédség jövőjét illetően. Bana Tibor (Jobbik) hét alkalommal kért szót, dr. Gulyás Gergely (Fidesz) pedig tizenkét alkalommal beszélt. Legutóbb július elején a Magyarországot megillető egyenlő elbánás miatt. Dr. Ipkovich György (MSZP) tizenötször hallatta a hangját, például trafikügyben és az olcsó gáz felhasználási lehetőségeinek aggályai miatt. A fideszes Ágh Péter 18-szor szólalt fel, nemrég a 112-es segélyhívó rendszer kialakításáról beszélt. A megyében a felszólalások száma alapján a lista élére került dr. Nemény András (MSZP) a 19 felszólalásával. Július 4-én is szólásra emelkedett, Biztonságot és biztonságos megélhetést címmel azonnali kérdést tett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!