Hírek

2013.07.10. 13:31

Horgászás az újperinti kavicsbányatavon?

Szombathely – Javaslat került a képviselők elé az újperinti kavicsbányató horgászati célú hasznosításáról.

Bajdó Bettina

A város közgyűlése határozatban döntött az Új Városliget építése Szombathelyen című pályázat benyújtásáról és annak főbb tartalmi elemeiről. A projekt megvalósítása a Csónakázótavon jelenleg meglévő horgászati lehetőségeket is érinti. A projekt kapcsán megtartott lakossági fórumon többen is szót kértek, mivel aggódnak a horgászati lehetőségek várható beszűkülése miatt. A horgászszövetség álláspontja szerint a fejlesztések nyomán jelentősen csökken a horgászati lehetőség a Csónakázótavon, amelynek ellentételezése érdekében az újperinti kavicsbányató rendezésére és horgászatra való alkalmassá tételére tett javaslatot.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége levelében megkereste az önkormányzatot, és a horgásztó hiányzó vízjogi üzemeltetési engedélyének beszerzése és fejlesztése céljából konkrét javaslatokat tett, valamint nyilatkozatában biztosították az önkormányzatunkat vállalásaik megtartásáról abban az esetben is, ha a tényleges munkák költségei az előzetes költségbecsléstől eltérőek lesznek. A közgyűlés felkérte a polgármestert, hogy vizsgálja meg a horgásztavakra a szövetséggel 2015. december 31-ig fennálló haszonbérleti szerződés 10 évvel történő meghosszabbításának és a haszonbérleti díj csökkentésének a lehetőségét, a szövetség által elvégzendő fejlesztésekre is tekintettel, és a javaslatát terjessze a közgyűlés elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!