Hírek

2013.07.25. 09:22

Kiderült a határ

Szerda este nyilvánosságra hozták a felvételi ponthatárokat.

Bajdó Bettina

Felvételi ponthatárok 2013 A – D

Felvételi ponthatárok 2013 E – K

Felvételi ponthatárok 2013 M – O

Felvételi ponthatárok 2013 P – ZS

 

A felvi. hu adatai alapján a legmagasabb pontszám, 465 az államilag finanszírozott alkalmazott közgazdaságtan, a nemzetközi tanulmányok és a gazdaságelemzés szakhoz kellett. Szerda este hozták nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az idén 95 ezer diák jelentkezett a felsőoktatásba, 56 ezerrel kevesebben, mint két évvel ezelőtt.

A felvi.hu adatai szerint első helyre a gazdaságelemzés és a nemzetközi tanulmányok került, ezekre a szakokra 465 pontot kellett teljesíteni, a második helyen a jogászképzés áll, ahová 464 pont a határ, ezt követi a gazdálkodási és menedzsment, illetve a nemzetközi gazdálkodás 460 ponttal.

 

Fiatal lányok örülnek az eredményeknek a budapesti Fogasházban megrendezett Pót Pont Partyn 2013. július 24-én. Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat.MTI Fotó: Kallos BeaAz első helyes jelentkezésekben a legerősebbnek az ELTE bizonyult. Az orvosképzésnél a Semmelweis Egyetemre lehetett bekerülni a legnehezebben, ott 423, a Debreceni Egyetemen 395, a pécsi és a szegedi orvosképzésben 383 pont volt a határ.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Karon a legtöbb pont, 416 osztatlan tanári (11 félév, testnevelő tanár, orosz nyelv és kultúra tanár) szakhoz kellett. Bölcsészettudományi karon is az osztatlan tanári képzésekhez kellett magas pontszám, anglisztikához például 257 pontot kellett teljesíteni, történelemnél 286-ot.

Nem indul alapképzésben, nappali tagozaton államilag finanszírozott formában az informatikus könyvtáros szak, a kommunikáció és médiatudomány, illetve a magyar szak. Természettudományi karon 368 pont kell ahhoz, hogy valaki biológiatanár, történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára lehessen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!