Hírek

2013.07.09. 09:00

Sokan nagyon jó eredménnyel zárták az egyetemi évet

Szombathely - Diplomaosztó ünnepséget tartottak pénteken és szombaton a művelődési és sportházban. 498 tanuló tett sikeres államvizsgát a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában, 328-an oklevelet vesznek át.

Bajdó Bettina

A három kar 642 jelentkezője (szakirányú továbbképzéssel együtt) közül 529-en kezdték meg a júniusi záróvizsgákat - tudtuk meg a Savaria Egyetemi Központtól. Alapképzésben 343-an, mesterképzésben 153-an jelentkeztek a végső megmérettetésre. A jelentkezők közül 498-an teljesítették a követelményeket. Az alap-, mester-, hagyományos és szakirányú képzéseken sikeresen záróvizsgázók közül 328-an rendelkeztek a szükséges nyelvvizsgával, így oklevelet vehettek át, míg 170-en a sikeresen zárvizsgáról szóló igazolásra voltak jogosultak.

Az idei tanév végén közepes minősítéssel 34 diplomát adtak át, jó minősítéssel pedig 131 dokumentumot állítottak ki. Kiváló diplomát 122 hallgató vehetett át, míg kitüntetéssel 41-en fejezték be tanulmányaikat a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában.

A diplomaátadó ünnepségen (korábbi záróvizsgákkal együtt) 349-en jelezték előre részvételüket, közülük 233-an oklevelet, 116-an pedig igazolást kaptak a kezükbe. Alapképzésben 150-en kaptak diplomát kézhez, 106-an pedig igazolást. Mesterképzésben ez az arány a diplomák irányába tolódott: 82-en kapták kezükbe a végzettségüket tanúsító oklevelet, míg nyelvvizsga hiányában nyolcan vehettek át igazolást. A résztvevők közül 30-an szereztek kitüntetések oklevelet, 23-an mesterszakon és heten alapképzésben. Az oklevelekből 28 közepes, 97 jó és 78 kiváló minősítésű dokumentumot állítottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!