Hírek

2013.07.07. 16:42

Tömegeket vonzott a Múzeumok Éjszakája

Szombathely – Folytatódott a Múzeumok Éjszakája programsorozat a Képtárban és az Iseumban.

Emitt könnyed nyáresti hangulat, kávéházi miliő, kiállítások, sanzon, harmonika és Edit Piaf. Amott alvilági utazás, túlvilághit és halottkultusz, tűzszínház és rendhagyó tárlatvezetés. A közös kapcsolódási pont nem csak abban volt a két intézmény között, hogy mindkét helyen sorsoltak tombolát. Ami összekötötte a két, merőben eltérő kavalkádot, az maga a Múzeumok Éjszakája programsorozat folytatása volt.

Pénteken folytatódott a két intézményben, vagyis a Szombathelyi Képtárban és az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárházban a Múzeumok Éjszakája programsorozat. Ahogy Czebula Anna a képtár igazgatója is elmondta köszöntőjében, a két héttel eltolt rendezvény célja az volt, hogy a látogatók ne vesszenek el a programokban, legyen idő mindent megtekinteni, meghallgatni, ami iránt érdeklődik a közönség. Most, a múzeumi negyeddé alakult utcában a két, egymástól merőben eltérő hangulatból meríthettek az érdeklődők. A képtár a könnyedséget, a finomságot képviselte a Párizsi randevúk - mindenből a francia nevet viselő rendezvényével, míg az Iseumban „alvilági utazáson” vehettek részt az érdeklődők. Mindkét helyszínen bőséges volt a programkínálat, kicsik és nagyok is megtalálhatták számításukat. Amíg a képtárban miniportrékat készített T. Takács Tibor  festőművész a látogatókról, addig az Iseumban a kicsik amuletteket készíthettek a Manufaktúrában. Az előadásokon és tárlatvezetéseken résztvevő megfáradt érdeklődők megpihenhettek a relax-téren, vagy felfrissülhettek a tavernában. Utóbbiban kapható volt kenyérlángos, természetesen olajbogyóval megspékelve, előbbi pedig tökéletes helyül szolgálhatott az elfogyasztáshoz. 

Az alvilági hangulatot a „szünetekben” Csergáék oldották, hangulatos zenéjüket messze repítette a süvöltő szél. A képtárban Peltzer Géza harmonikázott, Korponay Zsófi énekelt, persze franciául. Közben játszani is lehetett: Tegyük tűvé a képtárat címmel feladatlapot tölthettek ki az érdeklődők értékes nyereményért, 

A veterán autókat az Iseum udvarán többen is megcsodálták, de az igazi attrakciót a Magma Tűzszínház produkciója nyújtotta éjfélkor. Úgy tűnt, jó húzás volt a szervezők részséről eltolni a rendezvényeket, hiszen nagyon sokan érdeklődtek, a nagy létszámú közönség egészen a végéig  kitartott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!